ACB

La sort del campió?

Carroll enfonsa el Barça en anotar un triple en l’últim segon després d’un rebot ofensiu de Rudy amb una remuntada increïble (74-79 a 21 segons del final)

Mai cap equip ha remuntat un 2-0 en una eliminatòria final de lliga

Després d’un partidàs del Barça i d’un Heurtel de fantasia, els blaugrana van tirar per terra 37 minuts espectaculars en una batalla física i van cometre errades finals, algunes inexplicables, com ara no treure de banda en cinc segons o el rebot ofensiu final, que van ser letals. Els blancs perdien 74-79 a 21 segons del final. Però hi van creure. Amb 78-80 Llull va errar un tir lliure, Rudy va robar el rebot al Barça i Carroll va llançar un triple sol que va sentenciar.

La posada en escena es va veure ràpidament que no tenia res en comú amb la batalla del primer assalt. El Barça havia après la lliçó i va saltar amb l’agressivitat necessària per a una final ACB. I els blancs no es van trobar còmodes en cap moment, amb un Campazzo desdibuixat i una intensitat espectacular, permissivitat arbitral en els contractes i un Barça molt sòlid. L’entrada d’Heurtel i Hanga va ser desequilibradora. Sobretot del francès, que va fer una exhibició, amb 10 punts seguits d’un talent individual top a Europa. La renda es va disparar (7-17) i es va mantenir així fins que Heurtel va necessitar oxigen i va anar a la banqueta (19-27). L’agressivitat en les línies defensives es va veure en el primer temps, en què només hi va haver 11 assistències entre tots dos equips (6-5).

Carroll i Ayón es desperten

Amb Randolph desaparegut (0 punts amb 0/4 tirs de camp i -4 de valoració) va aparèixer Carroll per donar aire als blancs quan portaven un 0/7 triples per anotar-ne dos de seguits, mentre Ayón guanyava Oriola en l’un contra un al pal baix. El Madrid es posava per davant (29-27).

La quarta falta personal de Tomic en el minut 23 va fer que Pesic situés Oriola de cinc. Però el Barça tenia un Heurtel que semblava Superman. El francès va continuar el seu recital portant a la màxima diferència el Barça (39-51) i generant una frustració total a Campazzo, que va marxar a la banqueta amb quatre faltes i entre l’argentí i Llull portaven un 1/11 tirs de camp. En el darrer quart. Però tres triples seguits del Madrid van tornar a posar emoció (50-55) i un altre de Carroll va empatar el matx (62-62). Quan més pressió hi havia, un triple de Smits va liderar un 1-10 que semblava sentenciar (63-72). Però si alguna cosa té el Madrid és que té fe i confiança per anar retallant la diferència i arribar viu. Els blancs van clavar dos triples que els van donar esperances (Llull i Randolph, que portava 0 punts). A 21 segons perdia 74-79, però va creure en el somni. I va arribar el moment fatídic. Amb 78-80 va sentenciar amb un triple de crac. Una jugada final de molta sort. Molta. El dubte és si és la sort... del campió.

LES DADES

11
punts
va anotar només el Madrid en el primer quart, el pitjor període ACB de la temporada, amb un 4/12 tirs de dos i 0/4 triples amb un 3 de valoració.
7
jugadors
del Barça havien anotat al final del primer quart en un gran treball col·lectiu: Tomic (4), Claver (3) i 2 per Pangos, Ribas, Singleton, Smits i Heurtel.
4/25
triples
havien anotat a la primera meitat el Madrid (2/11) i el Barça (2/14). Els blancs van començar amb un 0/7 fins que va aparèixer Carroll i els blaugrana amb un de Claver en el darrer segon.
Els detalls són importants, i no hem tret de banda una pilota clau i hem deixat sol Carroll en l’últim tir
Pierre Oriola
No és el primer cop que veiem una cosa així del Madrid contra nosaltres; els últims sis anys ha passat molt
Ante Tomic
Hem merescut la victòria però el Madrid ha tingut sort; són coses que passen en aquest esport
Svetislav Pesic

Els dos pròxims partits al Palau

Sense temps per descansar, dimecres (21 h #Vamos) al Palau Blaugrana es disputarà el tercer partit de la sèrie. El quart serà també a la pista blaugrana divendres, també a les 21 h. En el cas hipotètic que calgués un cinquè i definitiu partit, seria al Wizink Center diumenge (21 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)