ACB

Un sol camí: aixecar-se

Bàsquet. ACB. El Barça afronta un repte històric, que és remuntar un 2-0 en una final, cosa que no ha fet ningú; la duresa física i la permissivitat arbitral marcaran, de nou, el tercer assalt

Aixecar-se de nou. És l’únic camí que li queda a un Barça que sap que ha de guanyar tres partits seguits al Madrid. Ningú fins ara ha aixecat un 2-0 però els blaugrana han demostrat que són capaços de fe run bon joc i poden assolir el repte si mantenen les coses que van fer bé i sobretot tenen regularitat. Els de Pesic necessiten més que l’heroi Heurtel i el factor Palau esdevé determinant. El matx, a les 21 h per #Vamos. Aquesta temporada dels 19 partits que han disputat davant la seva afició els blaugrana només han cedit en dos -València i Baskonia-. La resta han estat victòries. Els blancs arriben en un moment molt dolç i encadenen a l’ACB 16 victòries consecutives: 10 de lliga regular i les 6 del play-off.

La tripleta arbitral

Daniel Hierrezuelo, Carlos Cortés i Vicente Butló són els tres escollits. No tindria més rellevància si no fos perquè s’està veient una sèrie duríssima físicament. És una de les preocupacions que quedarà desvetllada és amb quina duresa afronten els dos equips aquest partit. La permissivitat arbitral fins ara és molt gran i s’està jugant moltes vegades superant el límit. En aquest sentit el factor pista és important i per això el Palau estarà ple a vessar per pressionar tothom.

El ‘play-off’ és com un partit de tennis a cinc sets, encara queda molt, no passa res per perdre els dos primers sets

LES DADES

0
vegades
en les 15 finals en què s’ha arribat amb un 2-0 en el marcador ha guanyat l’equip que no tenia el factor pista. En sis va acabar amb un quart partit i, en nou, va acabar amb un 3-0.
millor
triplista de la història del ‘play-off’ ACB és Jaycee Carroll, amb 136 cistelles des de 6,75 metres, més que els 134 de Jordi Villacampa.
0
entrades
quedaven a la venda ahir al vespre per veure el tercer assalt de la sèrie. El Palau Blaugrana serà, doncs, el de les grans ocasions.
És un repte, hem de jugar com el segon partit, que vam estar sòlids, vam dominar físicament i tàcticament
Hem de jugar bé en transició, les pèrdues i controlar el rebot, que és clau per poder córrer
Ante Tomic
Sabem què hem de corregir i estem preparats per fer-ho perquè ho farem al Palau
Svetislav Pesic

Heurtel, un rècord sense premi

El francès va signar la millor anotació individual dels últims 21 anys anotant 30 punts, la segona màxima anotació de la història del Barça a una final. Per davant d’ell només hi ha Xavi Fernández (31) i iguala Epi, qui curiosament estava mirant el partit des de primer fila. L’anterior rècord el tenia Brian Sallier que el 1998 va anotar 31 punts com a jugador del TDK Manresa. Heurtel en va fer 32 als quarts contra la Penya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)