ACB

El salt serà de qualitat

Bàsquet. ACB. Amb l’ampliació de l’Eurolliga a 18 equips, el calendari és molt exigent i Pesic té molt clar que necessita més jugadors de qualitat per no esprémer l’equip com ho ha hagut de fer

El Barça és conscient que la temporada vinent el calendari serà molt més exigent amb l’ampliació de l’Eurolliga a 18 equips. Això voldrà dir més desgast i, tot i que aquest any s’ha aconseguit guanyar més físic, la realitat és que fa falta un pas més: guanyar experiència i més talent. L’estiu passat el Barça va incorporar Pustovy, Smits i Kuric, tres jugadors sense experiència a l’Eurolliga ni qualitat per marcar diferències en aquesta competició. Qui sí que hi havia jugat era Blazic, però el seu paper ha estat secundari, jugant 25 dels 34 partits de l’ACB amb 10 minuts de mitjana. Si Seraphin s’ha autodescartat pel seu comportament, això fa que cinc dels jugadors de la plantilla hagin estat poc rellevants. Pesic s’ha vist obligat a esprémer els que tenia en els 84 partits oficials (57-27) i han acabat traient la llengua, com es va veure en la final contra un Madrid amb més banqueta, més talent i més experiència, a banda de mantenir un bloc des de fa temps. Caldran canvis. Seraphin i Blazic van fora; Singleton, Claver i Heurtel acaben contracte, i qui només té garantit continuar és el valencià, però caldrà saber què es fa amb altres jugadors amb contracte com ara Smits i Pustovyi, que podrien ser cedits, i Kuric, que té contracte però no té el futur assegurat.

Jugadors ‘top’

És per això que el tècnic Pesic, que com a mestre va anunciar que continuava quan el Madrid celebrava el títol, per contrarestar la notícia, assegura que té una oferta per seguir dos anys més, els anys que li queden al president Josep Maria Bertomeu, qui el va portar. Per això, quan ho va anunciar en roda de premsa es va quedar mirant Nacho Rodríguez i Albert Soler fent un gest de “No passa res, oi? Ho podia dir?”. El serbi continuarà, com assegura, com a mínim un any més a la banqueta. I té clar que necessita l’equip. La segona unitat del Barça no pot ser els jugadors que tenia si realment vol competir a Europa per ser a la final a quatre. Fa falta més qualitat. Més talent. Amb l’equip que hi havia al Barça s’ha tret ja molt i això té mèrit. Però el salt de qualitat ha de venir de l’augment del talent de l’equip.

Sloukas no ha renovat

Tot i que el base grec va anunciar la seva renovació, el seu representant ha sortit al pas desmentint-ho. Era un dels jugadors que agradaven al Barça. En la posició de base, el club blaugrana va explicar que volia renovar Heurtel, que ha acabat espectacular en números. Pangos té contracte. En el perímetre, l’acord amb Abrines és si es veu amb cor de jugar ja superats els problemes que el van apartar de l’NBA. Seria un fitxatge de luxe. Al seu costat Higgins donaria un plus per la polivalència i qualitat que té. Dins la pintura, l’arribada de Brandon Davies (Zalgiris) també reforça una posició interior que ha quedat descol·locada pel rendiment d’un Tomic que ha anat a menys, d’un Seraphin desconnectat de tot, d’un Pustovy que té el nivell que té per jugar a l’Eurolliga i Oriola, que ha hagut de passar de quatre, posició on va començar, a jugar de cinc molts minuts.

84

partits

aquest curs (57-27)

ALEIX FONT, L’ÚNIC JOVE QUE FA EL SALT

Qui tindrà fitxa del primer equip segur és Aleix Font, que ha estat entrenant-se tota la temporada amb el primer equip. Font, que ja ha debutat a l’ACB, serà l’únic jugador que farà el salt del Barça B. S’espera que comenci com a tretzè jugador de la plantilla.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)