FEB

El Menorca, per variar

Bàsquet. LEB Plata. El Girona ja té el calendari de la lliga, amb quatre catalans més en la conferència est i els balears com a primer rival a casa

El primer partit de lliga del Bàsquet Girona a Fontajau serà contra el Menorca. Una circumstància que es repeteix per tercer any, els que du el club de Marc Gasol amb un equip sènior a les competicions FEB. A la lliga EBA va ser en la primera jornada, com passarà aquest curs el 21 de setembre. En la darrera temporada el primer partit com a local a la LEB Plata va ser amb el Menorca, en la segona jornada.

Una edició, la d’aquest any a la tercera categoria de l’àmbit estatal, en què hi ha cinc equips catalans a la conferència est. L’Hospitalet és el que fa més temps que hi és i el que repeteix com els gironins, que s’enfrontaran també al Pardinyes, que puja d’EBA, i al Barça B i el Prat, que baixen de la LEB Or.

El primer duel entre els equips catalans serà en la jornada inaugural, entre el Pardinyes i el filial blaugrana. Pel que fa al conjunt d’Àlex Formento, serà també el Barça B el seu primer rival del país, el 6 d’octubre entre setmana (jornada 4). El duel que ja es va viure el curs passat entre gironins i l’Hospitalet serà el primer cap de setmana de Fires a Fontajau (26 d’octubre) i, després d’anar a Múrcia, els gironins enllaçaran dos partits seguits a casa amb el Pardinyes i el Prat.

La primera fase de la lliga LEB Plata es tancarà el 15 de febrer per passar de dues conferències amb divisió territorial a una segona fase amb els sis millors equips de cadascuna i una altra de permanència amb els sis que acabin a la part baixa de les seves lligues. En aquestes segones fases els equips surten amb els resultats obtinguts contra els equips amb qui coincideixen al grup.

La fase d’ascens té després quarts de final (9 i 16 de maig del 2020) i semifinals (23 i 30), amb una plaça a la LEB Or per als dos vencedors d’aquest darrer duel.

El Girona ja ha fitxat Albert Sàbat i Gerard Sevillano i, del curs passat, ha renovat Sergi Costa.

A FONTAJAU

L’equip d’Àlex Formento rebrà tres equips catalans en menys d’un mes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)