Eurolliga

Mirotic, Higgins, Abrines i Davies debutaran a Sant Julià

Bàsquet. La pretemporada del Barça, amb les noves figures però sense els internacionals, començarà el 25 d’agost i el primer partit, abans de la lliga catalana, serà contra l’Andorra

Nikola Mirotic, Cory Higgins, Àlex Abrines i Baron Davies, les quatre grans estrelles que ha fitxat el Barça pel seu equip de bàsquet començaran la pretemporada sota les ordres de Svetislav Pesic la setmana vinent –diumenge 25 d’agost– i ja saben quan podran posar-se per primer cop l’elàstica blaugrana. Serà en un duel contra el Morabanc Andorra –equip que jugarà l’Eurocup– a Sant Julià de Vilatorta el 5 de setembre, quatre dies abans de les semifinals de la lliga catalana a Badalona.

Pesic no podrà disposar de Claver, Ribas i Oriola –convocats pel mundial amb la selecció espanyola–ni de Pangos (Canadà). En la posició de base tampoc hi serà Heurtel, que havia de jugar el mundial amb l’equip francès però que serà finalment baixa durant cinc mesos després que dilluns fos operat. Els jugadors que disputen el mundial s’incorporaran a partir del 15 de setembre o fins i tot abans si els seus equips queden eliminats o són descartats pels respectius seleccionadors.

El calendari del Barça durant tot el setembre, abans que comenci la lliga ACB i l’Eurolliga, ja està definit. Després de l’amistós a Sant Julià contra el Morabanc i els partits de la lliga catalana (9 i 11 a Badalona), els blaugrana jugaran el dia 14 a Santiago de Compostel·la un altre partit de preparació contra el Monbus Obradoiro –el mateix rival que en la jornada inaugural de l’ACB, el dia 27– i després afrontaran la Supercopa d’Espanya. Les semifinals estan previstes per al 21 contra un rival encara per determinar. L’endemà es jugaria la final del mateix torneig.

Per completar la convocatòria dels nou jugadors del primer equip Pesic cridarà algunes de les joves promeses del Barça B (LEB Plata), sobretot de la zona exterior que és on l’equip tindrà més problemes per l’absència de Pangos, Heurtel i Ribas.

La pretemporada serà especial sobretot per al mallorquí Abrines. El 9 de febrer l’aler i els Thunder (NBA) van acordar trencar el contracte al·ludint a “motius personals”. Més tard el jugador admetria que havia viscut un “malson” en què fins i tot havia “odiat” l’esport que el va portar a la fama. Més de mig any després el jugador torna al Palau on espera, finalment, recuperar la felicitat perduda.

LES BAIXES

Claver, Ribas i Oriola (Espanya) i Pangos (Canadà) seran baixa pel mundial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)