FEB

Mitja vida a la lliga

Bàsquet. La pivot Luci Pascua (Sabadell, 1983) complirà aquest curs al Cadí la Seu el seu divuitè curs a la competició, de la qual és la jugadora en actiu amb més partits disputats: 496

Luci Pascua va ser la darrera incorporació anunciada pel Cadí la Seu, fa un mes. La pivot de Sabadell (1,96 m i 36 anys) s’afegia a la capitana de l’equip, Georgina Bahí –el juny va fer 30 anys–, a les jugadores que superen la trentena. I els 26 anys, de fet, perquè Yurena Díaz i Elin Gustavsson són totes dues nascudes el 1993 i les següents més grans de l’equip. Que la pivot provinent del Gernika (2,7 punts, 3,9 rebots, 1 assistència i 5,5 de valoració en 14 minuts per partit de mitjana) aportarà experiència a la plantilla de Bernat Canut, en el curs del debut a la competició europea, a més, és indubtable. “És una jugadora físicament imponent i amb molta experiència a la lliga. Ens coneix i la coneixem. És la setena nacional pel projecte i això sempre és motiu d’orgull per a un club com el nostre”, va dir llavors el tècnic, respecte a la cinquena catalana a l’equip. La que començarà d’aquí a un mes i poc serà la divuitena temporada de Pascua a la Lliga Femenina. Mitja vida.

Números rodons

La pivot formada al Segle XXI complirà aquest curs 500 partits (n’acumula 497) i superarà els 10.000 minuts. És la segona en el rànquing històric de rebots, només superada per Erika de Souza, i la Seu d’Urgell serà tot just el seu cinquè destí professional a l’Estat després de Saragossa, Salamanca, Conca i Gernika. El curs 2013/14 i després de dos anys a l’Avenida, va jugar també al Novi Zagreb croat i al Pecsi hongarès.

“Potser la clau és haver mantingut en tot moment la mateixa il·lusió que el primer dia i l’ambició de poder seguir donant guerra”, diu Pascua en una entrevista a la FEB, en què afirma que des de la primera trucada del Sedis el projecte la va seduir: “Des que tinc ús de raó que hi jugo en contra i conec bé tant l’entrenador com moltes jugadores. És un club amb ganes de créixer i amb una proposta ambiciosa.” “Fan 50 anys i ho volen celebrar arribant al més lluny possible a la lliga i gaudint de l’experiència a l’Eurocopa; tot són al·licients”, hi afegeix.

L’estil

“Saben que fitxen una jugadora de perfil defensiu, que pot intimidar i agafar rebots. A partir d’aquí tot el que em demanin en atac benvingut sigui, però la meva prioritat és aportar solidesa defensiva i rebots”, diu sobre el rol que haurà de desenvolupar segons el que n’esperen el seu nou tècnic i equip en la lliga. Però és que si per alguna cosa s’ha caracteritzat el joc del Cadí, al llarg dels anys en què Pascua s’hi ha enfrontat i que ha anat sobrevivint als diferents tècnics, és pel joc ràpid, elèctric. Un repte: “És una de les coses que m’agraden i no crec que em suposi cap problema. En Bernat sempre ha apostat per un joc molt dinàmic i per jugar al contraatac. I crec que m’hi puc adaptar molt bé, al seu estil. M’hi he acostumat tots aquests anys i amb entrenadors que he tingut com Víctor Lapeña era una constant.” I hi afegeix: “M’he d’adaptar al que se’m demani, però aquest estil concret m’atrau com a jugadora.”

Pascua diu que per al Sedis superar el tercer lloc del curs passat és molt complicat en una lliga amb l’Spar Citylift i l’Avenida, i que el València i el Gernika “venen forts” però que el Cadí, amb menys pressupost, ja ha superat altres equips amb el seu estil competitiu: “Volem fer-nos fortes a casa per mantenir el nivell i després veure fins on podem arribar en la lluita contra tants candidats per estar a dalt.”

LA PROTAGONISTA

Potser la clau és haver mantingut la mateixa il·lusió que el primer dia i l’ambició de poder seguir donant guerra
Tot el que em demanin en atac benvingut sigui, però la meva prioritat és aportar solidesa defensiva i rebots
Luci Pascua
cadí la seu
Bases
Yurena Díaz 1,75 m, 26 anys
Laura Peña 1,74 m, 20 anys
Aleres
Jovana Nogic 1,85 m, 21 anys
Ariadna Pujol 1,85 m, 24 anys
Sydney Wiese 1,83 m, 24 anys
Irati Etxarri 1,85 m, 21 anys
Anna Palma 1,85 m, 19 anys
Pivots
Elin Gustavsson 1,90 m, 26 anys
Georgina Bahí 1,91 m, 30 anys
Tinara Moore 1,91 m, 24 anys
Luci Pascua 1,96 m, 36 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)