FEB

Albert Sàbat marca el camí

Bàsquet. LEB Plata. El base del Girona parla del retorn a Fontajau, amb el que és el seu tercer equip a la ciutat: “És molt jove, però té una gran ambició i desig de fer les coses molt bé”

“Estic molt content de tornar a Girona. Sempre he volgut jugar a Fontajau i estic molt agraït al Bàsquet Girona pel fet que m’ho torni a permetre”, va dir Albert Sàbat (Llagostera, 1985) el dia de la seva presentació amb el que serà el seu tercer equip a la ciutat. El base va començar en el CB Llagostera i Ramon Sitjà el va dur al CB Girona, amb qui debutaria en l’ACB la temporada 2002/03. La segona experiència a la seva nova casa va ser amb el Sant Josep (LEB Or, 209/10), després de passar per Lleida, Tenerife, Vigo i Vic. Aquell primer retorn va rellançar la seva carrera per acabar tornant a l’ACB quatre anys més (Joventut i Obradoiro) fins aquest estiu. A Santiago de Compostel·la va coincidir, fa dues temporades, amb Alberto Corbacho (Palma, 1984), el triplista que ha fitxat, aquesta setmana, pel Menorca i que, com Sàbat, deixa l’ACB –jugava en el Guipúscoa, que va baixar– per anar a la LEB Plata i també a prop de casa. Els dos es retrobaran, cara a cara, a Fontajau el 21 de setembre en la primera jornada de lliga, en un autèntic duel de canoners des de 6,75 m.

Les ganes

Corbacho ha signat pel Menorca aquesta setmana i Sàbat, per dues temporades i sense data límit encara al juny. “El principal motiu van ser les ganes que tenia de tornar a casa després de tants anys, ser a prop de la família, jugar de nou a Fontajau i, sobretot, amb un projecte tant atractiu com el del Girona”, afirma, en una entrevista a la FEB, el qui va ser el primer fitxatge d’un club de què destaca la seriositat del projecte i les ganes de créixer. “Amb en Marc vaig coincidir a la selecció ja fa anys i, des de llavors, tenim una bona relació. I el darrer any havia conegut com estava creixent el club mitjançant gent com en Jordi, i només en sentia dir coses bones. Tot això em va ajudar a decidir-me per un projecte que m’atreia molt i que em permetria tornar a estar a prop de casa”, respon Sàbat, qüestionat sobre la influència del president del Bàsquet Girona, Marc Gasol, i el jugador franquícia de l’equip i MVP de la LEB Plata Jordi Trias, a l’hora de prendre la decisió de tornar a Girona.

El dia u

El Bàsquet Girona s’ha començat a entrenar aquesta setmana a Fontajau i el primer dia, és clar, va ser especial per al jugador que n’ha de liderar el projecte, aquest segon curs en la categoria. “Sobretot, per tots els records que m’han vingut al cap quan he saltat a la pista i hi he fet els primers tirs. Aquí ja hi havia viscut dues etapes, una en el Casademont i una altra en el Sant Josep, amb la primera revisió mèdica un 20 d’agost, igual que aquest any”, recorda el qui serà el dorsal 3 del conjunt vermell en l’entrevista a la FEB, en què rememora la seva estrena: “Des de petit, vaig tenir el somni de poder jugar en l’ACB i aquí ho vaig aconseguir, així que tot això ho he tingut molt present i m’ha ajudat a entrar en dinàmica.”

“Som un equip molt jove, però crec que té una gran ambició i desig de poder fer les coses molt bé. Hi ha molts jugadors nous i això ens suposarà un esforç afegit per conjuntar-nos, però si una cosa he pogut veure aquests primers dies és que d’il·lusió i ganes no ens en faltaran. Volem fer equip com abans millor per arribar tan preparats com sigui possible al primer partit de lliga i veure, des de llavors, com poder anar creixent i evolucionant”, apunta Sàbat sobre una plantilla que encara s’ha de tancar i amb sis cares noves, a més de la seva: Gerard Sevillano, Max Esteban, Víctor Moreno, Anthony Cambo, Antonio Hester i Menno Dijkstra. “La decisió de venir a Girona l’he presa pensant on volia jugar i no on volia acabar”, respon el base, qüestionat sobre si el fitxatge suposa l’inici de la seva retirada.

CONCURS DE TRIPLES

Sàbat i Corbacho, els dos a l’ACB el darrer curs, es veuran les cares la jornada 1

Convivència a Palamós, per tancar la primera setmana de feina i amistosos a la vista

El Bàsquet Girona va tancar la seva primera setmana de preparació amb una jornada de cohesió a Palamós. L’equip gironí hi va fer una sessió amb escalfament, vòlei platja i un bany abans d’un dinar conjunt en un restaurant de la vila; el regidor d’esports de la qual Joan Barba va rebre una samarreta del club que presideix Marc Gasol. Només dos jugadors segueixen en l’equip respecte de la temporada anterior, la primera del Girona en la LEB Plata. El conjunt d’Àlex Formento fa festa avui i demà comença una setmana en què ja hi ha dos amistosos programats: el primer, dimecres a Quart i el segon, dissabte a Vic, els dos contra equips de la lliga EBA –els osonencs van baixar el curs passat de la LEB Plata. El Girona ha d’anunciar la resta de partits de preparació demà, tot i que ja es coneixen també els dos que té de la lliga catalana: el 8 de setembre a Fontajau en la presentació oficial de tots els equips del club, contra l’Hospitalet, i el dia 10 a Lleida contra l’únic equip català que aquesta temporada juga a LEB Or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)