Eurolliga

‘Mima’ tanca el cercle

L’Spar Citylift recorre a la maliana, que ja havia estat a Fontajau en dues etapes anteriors, per cobrir el lloc de Nádia Colhado a l’equip

Les dues cincs de la plantilla arriben després d’una temporada sense jugar

Naignouma Coulibaly és la peça que completa la plantilla de l’Spar Citylift, que demà comença a preparar el que serà el desè curs de l’Uni a la màxima categoria estatal, el cinquè de seguit amb competició europea i el segon a l’Eurolliga. És la tercera etapa de la pivot maliana amb passaport francès (1,91 m, 1989) a Girona, després d’un primer curs posterior al primer títol de lliga, com ara (2015/16), i des del gener del 2017 i fins a final de temporada en el primer curs amb Èric Surís a la banqueta. Mima omple d’aquesta manera el buit que va deixar Nádia Colhado, desvinculada del club de mutu acord –havia renovat a l’abril, un cop intervinguda del canell– quinze dies després que l’Uni tanqués la plantilla amb Tijana Ajdukovic (1,97 m, 1991) abans de Sant Joan. La sèrbia i la maliana, les dues cincs de l’equip, tenen hores de vol a l’Eurolliga i han estat un curs en blanc. Per maternitat i per la lesió al menisc, respectivament.

Marca de la casa

El director esportiu de l’Uni Girona, Pere Puig, explica el fitxatge des d’una doble vessant: “Volíem que fos una jugadora amb passaport europeu per poder alinear Sykes i Elonu a l’Eurolliga i que es tractés d’una jugadora dura, bona rebotadora i intimidadora, que ens pogués ajudar a fer més sòlid l’equip.” Coulibaly, tota força, no té cap altra funció a l’Spar Citylift que equilibrar el talent que arriba aquest estiu (Sykes, Petrovic, Elonu, Araújo) i s’afegeix al del campió de lliga (Martínez, Palau, Buch...). Ella, amb intimidació i rebot, Mendy, Oma i la mateixa Ajdukovic seran, per la seva capacitat física, el contrapunt necessari, especialment a l’Eurolliga.

“Vam recórrer, com ja hem fet altres vegades, a jugadores que han estat a Girona, que en guarden un bon record i que sempre que se les ha cridat s’han prestat ràpidament a tornar”, hi afegeix Puig, que no va dubtar en cap moment a fer tornar una jugadora com Mendy quan ja tenia lligada Sykes. “La Mima ho ha posat molt fàcil per venir i estem segurs que el seu rendiment serà bo. No deixa de ser una aposta de risc, però la coneixença que tenim d’ella i el que ens pot aportar esvaeix qualsevol tipus de dubte”, diu sobre l’estat físic de la maliana.

Terceres parts

Coulibaly serà demà al matí a Fontajau per començar la preparació amb l’equip. Elonu s’hi incorporarà a la tarda i només faltaran Brittney Sykes i Sonja Petrovic. La primera és a la WNBA amb les Atlanta Dream, el cuer de la lliga, que després d’enllaçar dotze derrotes seguides enllaça dos triomfs, tots dos a fora. L’escorta, titular, va fer 5 punts en el 73-77 contra les Dallas Wings. A Sykes li queden cinc partits de lliga i, sense play-off, la competició s’acaba el 8 de setembre. El dubte és si la convoquen per a l’AmeriCup de Puerto Rico, del 22 al 29 de setembre, i es perd la Lliga Catalana (15 de setembre), la supercopa (22) o la primera jornada (28). Pel que fa al fitxatge estel·lar de l’estiu, la seva operació al genoll un cop disputat l’europeu –al cinc ideal, va guanyar el bronze– n’endarrereix la incorporació fins ben entrada la tardor. El 27 de novembre, en la visita del seu exequip a Girona en l’Eurolliga, el Kursk de Marta Xargay, seria la primera data amb possibilitat de veure l’MVP de la competició el 2018.

Serà, doncs, el primer exercici de l’Uni amb la maliana des del primer dia. L’octubre del 2015 va rellevar Ashley Paris a l’equip que encara dirigia Miguel Ángel Ortega, amb 27 partits a les competicions FEB i 12 a l’Eurolliga. El 2017 va venir per cobrir el lloc de Sofia Silva, al gener, i només per a les competicions estatals (16 partits).

Naignouma Coulibaly
Pivot 1,91 m
Djacoroni (Mali)
31/5/1989 30 anys
Trajectòria
2006/07 Tolosa (França)
2007 Djoliba Athletic Club (Mali)
2007/08 Pleyber Christ (França)
2008/09 Landes (França)
2009-11 Pleyber Christ (França)
2011-13 USO Mondeville (França)
2013/14 Arras Pays d’Artois (França)
2014/15 DVTK Miskolc (Hongria)
2015/16 Spar Citylift Uni Girona
2016 Canik Belediyesi (Turquia)
2017 Spar Citylift Uni Girona
2017/18 Cavigal Nice (França)
Spar Citylift (2015/16)
FEB 27 partits (9,4 punts i 8,6 rebots)
Eurolliga 12 (8,5 i 7,2)
Spar Citylift (2017)
FEB 16 partits (8,4 punts i 8,6 rebots)

El canvi que tot ho fa possible

Mima Coulibaly serà comunitària a la FEB, pel seu passaport francès i com en les seves anteriors etapes a Girona. A l’Eurolliga, i a diferència del que passava fins aquest estiu, tampoc ocuparà plaça d’extracomunitària. Ho seran Sykes (EUA) i Elonu (EUA i Nigèria). La presència de Colhado (Brasil) impedia a les tres jugadores coincidir en competicions FIBA, però la doble nacionalitat maliana i francesa sí que és vàlida, ja. Fins ara, el màxim organisme internacional es fixava en quina selecció havia estat cada jugadora. Per això, Erika de Souza (Brasil) va haver de deixar el seu lloc a Jewell Loyd l’any passat i aquest podrà jugar també l’Eurocopa amb la seva documentació espanyola. La FIBA només deixa una llicència per equip amb aquesta particularitat, ara. El relleu de Coulibaly per Ashley Paris (nord-americana però amb passaport macedoni vàlid perquè no havia jugat amb la selecció dels EUA) va deixar Tayler Mingo sense Eurolliga fins a la baixa de Chelsea Gray el 2015. El 2017, Ify Ibekwe i Haley Peters eren les extracomunitàries de l’Uni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)