FEB

Teràpia col·lectiva a Quart

Bàsquet. El Girona guanya per 63-90 el Quart en el primer amistós de la pretemporada per als dos equips, encara molt verds

Mois Martorell va fer el 37-63 en el darrer minut del tercer quart. Era el primer triple local, després de més de vint intents i quan el Girona ja n’havia fet nou. Quatre abans del descans després que Albert Sàbat fes el 4-5 amb el primer, per situar els vermells al davant. I cinc després, amb una ratxa de tres de seguits del base llagosterenc, el darrer dels quals després que li patinés la pilota i fos a temps de controlar-la i clavar-la a dins. Antonio Hester en el darrer segon de la possessió que tancava el tercer quart, en la continuació del bloqueig cap a fora, va fer el novè del Girona (37-66).

El Bàsquet Girona va guanyar la primera edició del torneig Germans Cruz, que obria la preparació dels dos equips masculins de categoria més alta a la demarcació. Verds, tots dos, l’equip de Carles Ribot va dominar l’inici amb un 4-0 en el primer minut, d’ofensiu i de jugada de fons. Distra, el sostre del Girona (2,13 m), en un tir obert i Sàbat en el seu primer triple capgiraven el resultat i obrien un parcial de 0-10 amb Hester –escollit MVP– i Sevillano de protagonistes. El Quart, amb Guillem Cuadrado, es va posar a remolc (8-12) i, en el segon quart, l’aparició de Hester en l’un contra un de cara al cèrcol va obrir forat en el marcador (19-32) abans que el jugador de Miami (1,98 m, 1990) afegís el joc d’esquena al seu repertori (21-36).

Concurs de triples

El segon triple local el va fer el jugador del Girona el curs passat Xavi Costa (47-78) i, com en l’anterior encert local des de la llarga distància, la resposta arribava també de lluny i també d’un pivot. En aquest cas, Distra en la posició frontal (47-78). Ebra Sima va fer el tercer triple local (52-82), ja en els darrers minuts. I al cap de dues possessions, Sàbat va transformar el seu cinquè triple de la nit (54-87). Pol Xargay, a qui Ribot va donar entrada al final (57-87), va afegir-se a la festa i Bataller (60-87) i Masllorens (63-87) no van voler faltar a la cita.

La plantilla, encara més oberta

Anthony Cambo, un dels dos extracomunitaris que havia fitxat el Girona –l’altre és Antonio Hester–, ha deixat la disciplina de l’equip per motius personals i el club no li busca relleu per ara. La prioritat dels gironins, encara amb la plantilla per tancar, és reforçar el joc interior i la plaça alliberada per Cambo la podria cobrir un pivot nord-americà. Amb un paper protagonista reservat per a Albert Sàbat, Sergi Costa pot jugar molts minuts de dos. Un altre exterior, Víctor Moreno, no va jugar ni va fer l’escalfament amb el grup. Sí que l’aler format al Fuenlabrada (1998, 1,92 m) va fer exercicis de recuperació al parquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)