Mundial

Intercanvi de papers

Espanya, amb Ricky, Claver i Gasol imparables en atac i una defensa de llibre amb Rudy i Ribas, desactiva una Sèrbia impotent

Serà el rival a quarts i els de Scariolo eviten els Estats Units fins a una hipotètica final

espanya 81 sèrbia 69

ESPANYA:Ricky Rubio (19), Rudy Fernández (7), Juancho Hernangómez (3), Oriola (6), Marc Gasol (11) -cinc inicial-, Ribas (5), Claver (14), Willy Hernangómez (7) i Llull (9). 16/30 de 2. 9/29 triples (3 Llull, 2 Ricky, 1 Rudy, 1 Ribas, 1 Claver i 1 Hernangómez). 22/26 lliures. 35 rebots (7 Claver). 21 assistències (6 Marc Gasol) i 98 de valoració (24 Claver).SÈRBIA:Jovic (4), Bogdanovic (26), Lucic (8), Bircevic (3), Milutinov (7) -cinc inicial-, Simonovic, Nemanja Bjelica (3), Raduljica (7), Jokic (6), Micic (5), Guduric i Marjanovic. 18/33 de 2. 3/19 triples (2 Bogdanovic i 1 Bircevic). 24/27 lliures. 33 rebots (10 Bogdanovic). 15 assistències (6 Bogdanovic) i 73 de valoració (36 Bogdaovic)..PARCIALS:13-20, 32-17 (45-37); 22-19 (67-56) i 14-13 (81-69).

La selecció espanyola va tapar ahir moltes boques amb una exhibició inesperada per com arribava Sèrbia i per com ho feia Espanya. Però hi va haver un intercanvi de papers. S’hi jugaven quedar primer de grup o, el que és el mateix, evitar els Estats Units fins a una hipotètica final. I Espanya va sotmetre a un correctiu uns serbis desactivats del tot. Sergio Scariolo va donar una lliçó d’alternatives defensives, i sobretot els canvis zonals de la primera meitat van marcar el camí. Sèrbia no s’hi va trobar còmoda (3/17 triples) en cap moment. Espanya jugarà dimarts els quarts contra la Polònia de l’ex-ACB Ponitka, mentre que envia Sèrbia a jugar contra l’Argentina, i qui passi eliminatòria es trobarà els Estats Units.

Claver no és titular...

Scariolo va deixar a la banqueta un habitual com era el valencià. Sèrbia va començar dominant, amb un Bogdanovic d’un nivell impressionant. La diferència es va disparar fins als nou punts (11-20). Però en el segon quart l’explosió de Sergi Llull, l’efectivitat de Ricky i el domini de Marc van marcar el camí. S’hi van afegir altres peces clau al darrere com Rudy, Ribas i, sobretot, Claver, que va ser l’estrella del matx. Als serbis se’ls feia de nit en atac perquè no sabien com superar la teranyina defensiva espanyola, que amb les alternatives no va permetre que els de Djordjevic juguessin a plaer com havien fet fins llavors i els va generar dubtes, cosa mortal en el bàsquet.

Impotència Jokic

La imatge més significativa de la impotència sèrbia va ser quan en una acció de lluita de Jokic amb Marc Gasol va protestar fins al punt de veure dues tècniques i ser expulsat. El dels Nuggets, que ja han fet fora més d’una vegada a l’NBA, va deixar encara més sense arguments els seus. En el tercer quart va continuar el festival del conjunt espanyol, que va arribar a agafar 21 punts d’avantatge (63-42). Tot i que tothom esperava una reacció sèrbia, la realitat és que no van aparèixer les estrelles de l’equip balcànic. Sols Bogdanvoic, aler dels Kings (NBA), va estar a un nivell impressionant.

Espanya va veure com Sèrbia li rebaixava la barrera dels 10 punts, però en les dues accions següents els de Scariolo van sentenciar amb dues cistelles i dues bones defenses.

ELS VESTIDORS

Tots tenim un paper i faig el meu; per sobre de tot, som un equip en majúscules
Víctor Claver
Hem jugat a un nivell alt contra la que deien que era la millor selecció
Sergi Llull
Ricky és el meu noi, ja té l’equilibri entre dirigir, assistir i anotar
Sergio Scariolo

Dels 103 punts de mitjana als 69

La selecció espanyola està exhibint en el campionat una defensa de llibre. En els cinc partits que ha disputat, mai li han anotat més de 69 punts. Els de Scariolo van rebre 62 punts de Tunísia, 63 de Puerto Rico, 65 de l’Iran, 60 d’Itàlia i ahir 69 de Sèrbia, que havia fet 103,25 punts de mitjana. Una estadística curiosa que explica el perquè de la gran defensa és que Rudy Fernández (47) ja és qui més recuperacions ha aconseguit en un mundial des del 1994 i Ricky Rubio, el segon (45). El tercer és Manu Ginóbili (44).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)