ACB

El Madrid guanya la Supercopa i manté el regnat

Bàsquet. Supercopa ACB. Els blancs repeteixen títol (89-79), igualen el palmarès blaugrana i demostren que encara són superiors en regularitat i hàbits en el joc, tot i patir l’exhibició de Davies (23 punts)

Sisena Supercopa pel Real Madrid, que reedita títol després de tastar a la final el talent del nou poderós Barça al Wizink Center, amb resultat positiu pels blancs (89-79). Els de Laso, que han arribat a guanyar de 19 al tercer quart, fan valer la seva millor col·lectivitat i hàbits en el joc, i tanquen al darrer tram el triomf amb l’ofici de Campazzo i Llull.

El 0-6 inicial ha estat la millor notícia pels de Pesic a una primera meitat, en què la segona i experta unitat del Real Madrid ha trencat el partit al segon parcial. Abans, i després de gairebé quatre minuts sense anotar, els locals s’han ficat en partit amb un 8-0, coincidint amb la sortida d’un agressiu Deck. La millor circulació de Campazzo i l’habitual generació de Carroll ha endreçat el rumb blanc (14-12 al minut 9), que ha patit al final del primer quart el talent emergent de Delaney. El base ha tancat el primer acte amb dos triples seguits i tot obert: 21-20.

Ha estat a la sortida del segon acte, amb el debut d’un inoperant Tomic, quan tot ha canviat. Mickey, pitjor jugador que Davies però no pas que el croat, se l’ha menjat i ha provocat d’inici un 8-0 (29-20), que ha encès les primeres alarmes. Rudy i Llull han posat el triples (4/6 al segon quart) a un equip de Laso millorat a darrera, sempre al voltant del 50% en tirs de dos, amb més continuïtat i provocant la mala selecció de tir visitant. El menys 18 (47-29) a dos minuts del descans (48-33) ha estat la sagnia més gran al Barça de Mirotic, que ha rebut fortes xiulades a la presentació i cada cop que ha tocat la pilota.

A la represa ha explotat Davies amb 12 punts, superant Tavares, i encapçalant la remuntada. Del 54-35 (menys 19) als tres minuts s’ha passat a l’esperançador 69-63 del final del tercer quart. Esmaixades brutals, assistències i un tap increïble al gegant Tavares han estat les pinzellades del nou pivot del Barcelona. Al darrer parcial l’ofici de Llull i Campazzo, MVP del partit, han tancat el triomf local, tot i la insistència final de Higgins.