FEB

Ens ho passarem bé

Quart títol FEB per a l’Spar Citylift, que supera l’Avenida vint setmanes després de guanyar-li la lliga, també a Fontajau

Elonu, Mendy i Coulibaly marquen el pas endavant de l’equip i Ajdukovic sentencia al final

L’Spar Citylift ja té quatre títols FEB a les seves vitrines, abans que faci deu anys del seu debut eb la Lliga Femenina, el 10 d’octubre (76-59 a la pista de l’Avenida). Dues lligues, el 2015 i el 2019, i les successives supercopes.

Quatre títols, tots a Fontajau i sempre amb el mateix rival, el que durant tres anys va negar els títols a l’Uni. Fins fa 20 setmanes, quan l’equip va alçar la seva segona lliga el dia de la mare. Un equip que enganxava i ho fa, encara més, després de la injecció d’energia que aporten peces com Mendy, Elonu –MVP, imparable per a l’equip al qual no va voler seguir– o Coulibaly, tot força. I encara ha d’arribar el talent superior, el que marca la diferència. Tampoc hi eren totes a Salamanca, un equip renovat i molt verd. Però l’hegemonia la conserva el conjunt d’Èric Surís, amb la presència a l’Eurolliga, una afició en creixement –3.700 ahir en la primera jornada econòmica del club, per cobrir el pressupost europeu– i un atractiu que fa que la gent tingui ganes de repetir. Perquè s’ho passa bé. I ho farà.

Mima marca el to

La presència de la maliana, amb De Souza al torneig de les Amèriques a Puerto Rico amb el Brasil, va marcar la diferència des de l’inici. Elonu va obrir la llauna (5-0 amb triple) i Mendy la va sacsejar amb un triple al límit de la possessió després de fallar els tres primers tirs, aparentment més fàcils (8-3). Miguel Ángel Ortega va aturar el rellotge a 3:36 del primer quart, amb 12-3 al marcador i després de la segona de Vilaró, en atac. Elonu tancava un parcial de 9-0 amb l’esquerra i establia una màxima d’11. El tècnic barceloní ja havia fet un triple canvi donant entrada a Sílvia Domínguez, però la maliana les tocava totes (11-5 rebots en el primer quart per a l’Uni, amb 5-4 sota el cèrcol castellà) i intimidava les rivals.

De tres en tres

Samuelson de tres va ajustar el resultat al final del primer quart (20-12) i, a l’inici del segon, Mima va deixar estabornida a terra Hayes abans de fer un 2+1 a l’altra cistella (23-14). Un altre triple canvi d’Ortega, per posar les seves dues bases juntes, sí que va resultar llavors: Cazorla feia dos triples seguits (24-22), la responia Araújo (27-22) i Domínguez hi replicava, també de 6,75 m. Dues faltes seguides de Mendy sobre Domínguez, dubtoses com a mínim, van encendre Fontajau i van permetre a l’Avenida empatar (27). Coulbaly, a la babalà, encara hi va dir la seva (29-27) i, quan Elonu va tornar després de tres minuts i mig a la banqueta, l’Uni es va refer: 31-28, suspensió de Laia i 33-30, Oma assistida per la capitana de la selecció nigeriana. Vilaró, amb el seu segon triple, en transició, va donar el primer avantatge a l’Avenida (36-37) a 48 segons de la mitja part, i Araújo, també de lluny, la va respondre al següent atac (39-37) abans que Hayes empatés a 39.

“A la mitja part el marcador no reflectia el nostre bon joc”, assenyalava Surís, que al descans insistia en el guió. Perquè Coulibaly tornava a imposar la seva presència darrere, fent petita Vitola (47-46), desesperada. Sense la letona, Mima va fer quatre punts més (51-46) però entre Hayes, amb cinc punts, i Cazorla al contraatac les castellanes es van tornar a posar al davant (51-53). Rosó, a diferència del primer quart, sí que va revolucionar l’equip amb cinc punts, amb Elonu (65-58) de fil conductor, fins que Mendy va anotar de tres la primera pilota que tocava en el darrer quart (70-62). El tercer triple de la francesa (75-72) i Laia fent aixecar Fontajau assistint Coulibaly (77-72) van permetre a l’Spar Citylift afrontar el final al davant, una garantia amb la base barcelonina a la pista. I amb Ajdukovic, que sense Coulibaly va tocar tots els rebots i donava segones ocasions a l’Uni en la loteria dels tirs lliures. Ella mateixa va sentenciar el partit a 1,9 segons fent el primer i fallant el segon, a consciència.

ELS VESTIDORS

L’equip està avançant de manera òptima. Guanyem un títol més per al club i l’equip agafa confiança veient que treballem bé
En físic i intensitat sumem molt. La direcció és correcta per mantenir el nostre joc de córrer i no especular. L’afició també ha ajudat
Estem en la direcció correcta. He gestionat bé les últimes pilotes, hem estat llestes i hem assegurat el final
Èric Surís

Adaora Elonu, MVP per començar

L’alera pivot va ser designada la millor de la supercopa, un títol que guanya per quart any seguit i amb el guardó de millor jugadora per segon cop després d’estrenar-se el 2016 en el sisè títol castellà.

“Ha estat molt bé jugar aquí amb el suport de la gent”, diu la nigeriana, que aquest estiu ja va guanyar l’or en l’Afrobasket amb la selecció de la qual és la capitana. “Només guanyar és la millor sensació. Jugar com a local aquí amb tots els aficionats és molt emocionant”, hi afegeix Ada, que relleva Érika de Souza en el guardó els dos darrers anys, sempre contra l’Uni i davant Colhado.

La setmana passada, a la Seu d’Urgell, la distinció individual al títol col·lectiu va ser per a Magali Mendy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)