Eurolliga

Dos seguits a fora cinc anys després

El Barça mostra una solidesa defensiva impecable en el segon temps i arrasa el Zenit

Va tornar a Sant Petersburg per fer una exhibició (24 punts)

Solidesa. El Barça va encadenar el seu segon triomf fora de casa, cosa que no aconseguia des del 2014. Però ho va fer, a més, amb una seriositat al darrere que va fer que al segon temps els blaugrana passessin per damunt del Zenit de Joan Plaza. Tot això amb Jordi Bartomeu, el president i CEO de l’Eurolliga, a la graderia veient segurament un ferm candidat a final a quatre.

D’entrada el Zenit, amb set ex-ACB a la seva plantilla, va mantenir el seu encert exterior amb Iverson com a únic interior. Els de Pesic, però, van agafar un màxim avantatge de sis punts (23-29) després d’un triple d’Abrines que va consolidar un 0-8. Pesic ja havia fet entrar un actiu Bolmaro, que va debutar com a blaugrana. El Barça no trobava referències interiors perquè Tomic i Davies estaven frenats. A més, el Zenit va mantenir-se dins el matx gràcies al seu gran encert en el llançament de triples (7/14 al descans). Mirotic no estava fi i primer Claver (amb 8 punts) i després Kuric, que tornava allà on va jugar amb la samarreta del Zenit. El maldecap, però, va ser Voronov (10 punts).

En el tercer quart hi va haver una fase de desencert absolut, amb el Barça augmentant el seu nivell d’intensitat i amb Kuric com a gran referent (14 punts) i Davies fent molta feina (8 punts i 5 assistències) tot i el desencert (2/7 de tir). Mirotic va estar descansant en aquest tercer període i sense anotar cap punt des del descans (8). Només de començar el darrer quart, Kuric va clavar un triple més per donar la màxima diferència al Barça (56-64), i Pesic, per evitar sorpreses, va situar Hanga de base per assegurar el control del matx. Pesic va jugar els minuts clau amb peces del curs passat: Hanga, Kuric, Claver i Oriola. Llavors va entrar Mirotic, que només d’entrar va anotar una cistella per superar la barrera psicològica dels 10 punts (59-70). El montenegrí tenia vuit punts i en un tancar i obrir d’ulls es va situar en 17 en tres minuts. L’exhibició defensiva del Barça va ser absoluta en l’últim quart contra un Zenit enfonsat. A més, els de Pesic van demostrat que a cada partit destaca un jugador diferent. Pesic va acabar amb Bolmaro a la pista.

Hem entès la importància de la defensa, hem de ser sòlids i amb continuïtat al darrere
Svetislav Pesic
Estem remant tots en la mateixa direcció; m’estic tornant a adaptar a Europa, però necessito temps
Nikola Mirotic
Tenim molt marge de millora, hem de continuar treballant per conjuntar els nous i fer passos per ser un equip sòlid

Debut europeu de Bolmaro

A 4:01 minuts per acabar el primer quart, Pesic va donar descans a Delaney i, en lloc de situar Hanga de base com havia fet en l’ACB, va donar l’oportunitat del debut al base argentí Leandro Bolmaro. La baixa de Higgins va fer que Pesic no desgastés Hanga com a director. El jove argentí de 19 anys va fer un gran partit i va jugar 17 minuts.