ACB

El Barça supera el València (97-94) en un festival ofensiu

Bàsquet. Nikola Mirotic, amb 33 punts, acredita el seu millor registre en la Lliga ACB

El Barça ha superat el València en un partit de màxima intensitat i en un autèntic festival ofensiu, tal com indica el resultat final (97-94). L’equip blaugrana ha portat la iniciativa durant gairebé tot el partit, però no ha pogut rematar la feina fins a l’últim instant davant un conjunt taronja que ha tingut en Jordan Loyd (30 punts), el seu màxim referent. El jugador del partit, però, ha estat Nikola Mirotic, que ha superat el seu registre anotador a la lliga ACB amb 33 punts. Després d’aquest triomf, el Barça continua a una victòria del Real Madrid i el San Pablo Burgos, que comparteixen el lideratge.

El Barça ha sortit en tromba amb un parcial de 11-2 en poc més de 2 minuts. El València ha tingut paciència i ha anat trobant solucions a la intensitat defensiva dels blaugrana per entrar en una fase d’intercanvi de cistelles amb accions de gran qualitat. Nikola Mirotic, amb 12 punts, era el gran referent de l’atac català i ha rebut la primera ovació quan ha estat substituït (22-13). Sense el montenegrí en pista, el Barça ha tingut més problemes de cara a cistella i el conjunt taronja ho ha aprofitat per retallar diferències (27-23). El segon quart ha tingut diferents alternatives. El València ha actitat la seva defensa amb Maurice Ndour en pista. En atac, Bojan Dubljevic ha assumit el lideratge i amb 7 punts consecutius ha capgirat el resultat (34-35). Jaume Ponsarnau ha donat descans a Ndour i el Barça ha recuperat el rumb en atac. Mirotic ha tornat al parquet i ha aprofitat una espectacular assistència des de mitja pista i per baix de Leo Bolmaro. El jove argentí ha evidenciat la seva clarividència i capacitat atlètica, i s’ha guanyat la segona gran ovació del partit. El joc d’atac s’imposava clarament a les defenses. L’espectacle de la primera meitat s’ha tancat amb un altra cistella del montenegrí amb un passi des de la línia de fons d’Adam Hanga. Ponsarnau ha reclamat falta en atac i ha estat castigat amb una tècnica.

Com a l’inici del partit, el Barça ha colpejat primer. Delaney no ha perdonat el tir lliure pendent (la tècnica a Ponsarnau) i dos triples consecutius, de Mirotic i del mateix base nord-americà, situaven al Barça amb una màxima diferència de 11 punts (59-48). Jordan Loyd ha donat oxigen al València en els moments més delicats. El conjunt taronja, molt efectiu en els tirs lliures, ha renascut i una cistella de Colom ha tornat a ajustat el resultat (74-72) i deixava el partit totalment obert encara amb 10 minuts de joc.

L’equilibri s’ha mantingut en l’últim quart. Un triple de Mirotic tornava a donar avantatge al Barça (81-74), però el València reaccionava i amb una jugada de 4 punts de Loyd igualava el matx (92-92) a 1:14 pel final. L’equip de Svetislav Pesic ha sabut defensar millor en el tram final i una esmaixada de Victor Claver sentenciava el duel (97-92) a 5 segons per al final.