Eurolliga

Manual d’autodefensa

L’Spar Citylift fa una exhibició de recursos defensius i d’obstinació en el rebot en l’estrena europea a Fontajau contra un dels grans d’Europa, el Sopron hongarès, i obté la seva primera victòria

L’Spar Citylift va sotmetre el Sopron hongarès en l’estrena de l’Eurolliga a Fontajau i va sumar el primer triomf continental davant d’una afició eufòrica que va acomiadar les jugadores com a autèntiques heroïnes. El Sopron, que havia jugat les dues últimes finals a quatre, va topar aquesta vegada contra una defensa memorable liderada per una immensa Coulibaly (14 rebots, 8 en ata), que va plantar cara fins i tot contra la pivot més alta del continent, Hatar (2m10). En atac Mendy (16 punts), Elonu i Sykes (11) van ser les més incisives, amb menció especial també per a Rosó Buch, que va rescatar l’equip en el segon quart quan pitjor ho estava passant . El domini de les gironines en el rebot (44 a 29) contra un equip que n’és especialista va ser insultant.

Èric Surís va proposar un cinc inèdit. La preocupació pel joc físic i de contacte del Sopron va fer que en el seu pla de partit Araújo sortís de titular. L’equip ho va agrair i va sortir a mossegar des del primer minut contra un rival que es va veure superat. Amb una defensa al límit, control del rebot i ràpides transicions d’Elonu, Mendy i la mateixa Araújo l’Uni es va col·locar 10-2 després d’una cistella de la gladiadora Coulibaly. Un temps mort del tècnic de Sopron va canviar les tornes. Jovanovic, Brooks i sobretot Crvendakic van entrar en joc i les gironines van començat a patir en atac estàtic quan van veure que els triples, un rere l’altre, no entraven (0 de 4). La base nord-americana January, en canvi, va clavar el primer que va tenir per completar un parcial de 0-10 (12-14).

Rosó al rescat

Crvendakic, la millor jugadora del Sopron, va començar el segon quart amb un triple i va donar la màxima diferència al seu equip (14-20). L’aparició de Buch, amb set punts gairebé seguits; la lluita de Coulibaly, el dinamisme d’Elonu i l’atreviment de Mendy van propiciar un 13-4 (30-24) en els millors minuts de les gironines. La defensa era col·lectiva –cridòria del públic inclòs– però en els últims minuts diversos errors en atac van tornar a igualar el duel (30-28). Tot i el poderós potencial físic del Sopron, al descans les gironines ja havien pescat cinc rebots més (21-16). Només el desencert exterior (2 de 10 en triples) va impedir que la diferència fos més àmplia.

La segona part va començar amb les dues defenses tancades, molt de contacte però amb les gironines no cedint ni un centímetre a les seves rivals. Cada cistella del Sopron suposava un esforç suprem de les hongareses. Sykes, desentonada en la primera part, va saltar a la pista i aquesta vegada ho va revolucionar tot. Una penetració, un tap, una recuperació i finalment un triple en l’últim segon van permetre a l’equip, que va poder córrer, afrontar l’últim quart amb la màxima diferència (50-37). També van ser els millors moments d’Elonu, fent ballar les seves defensores, mentre que Coulibaly era en aquells moments un volcà en erupció.

La resistència

El Sopron va pujar les línies de defensa a la desesperada i el quart triple de Crvendakic va col·locar el seu equip dins el partit (54-46) quan encara faltaven tres minuts. Les de Surís, i també l’afició, es van tornar a arromangar en defensa i van resistir fins que Mendy va trobar un pam per clavar el triple definitiu (62-55). I diumenge, més tralla, l’Avenida a Salamanca.

LA DADA

14
Rebots.
Són els que va agafar Coulibaly en el partit d’ahir a Fontajau, vuit en atac.
Al club sabem que al bàsquet FIBA jugar a casa o a fora és molt diferent i avui l’afició també ens ha ajudat molt
Èric Surís
Entrenador de l’Spar citylift
Havíem de respondre al seu joc interior i ho hem sabut fer contra un equip que venia d’agafar molts rebots en atac
No hi havia cap altra manera de guanyar aquest partit que no fos amb la defensa, perquè a davant teníem un gran equip
Som un equip baixet i l’atac posicional ens costa, quan correm sabem que anem bé