Eurolliga

S’apaguen els llums en l’últim quart

El Barça perd la imbatibilitat a Milà en un últim període negre (31-12)

Sergio Rodríguez i Scola (3 punts abans del descans) brillen en el segon temps amb 28

Ja no queden invictes. Amb només sis jornades ha quedat clar que l’Eurolliga d’aquest any serà molt dura. El Fenerbahçe, amb cinc derrotes en sis partits; el Madrid, amb tres, i el Barça ahir va perdre la imbatibilitat a Milà. Guanyar a domicili serà molt complicat perquè, en general, les competicions estatals són més fluixes i els equips es poden dosificar més que el Barça a l’ACB. Ahir els de Pesic van quedar sense energia i sobretot sense referents en l’últim quart. Fins llavors havien fet un partit defensiu de llibre, però van acabar encaixant 31 punts en l’últim quart i només en van anotar 12. Higgins va estar lluny del seu nivell habitual (6 punts), Davies es va lesionar –no greument– a cinc minuts per al final i Mirotic va estar ben tapat. No hi va haver més jugadors que fessin un pas endavant. La diferència entre dos equips del nivell del Milà i del Barça moltes vegades són les estrelles i ahir en el segon temps el Milà va tenir Sergio Rodríguez –tapat per Hanga– i Luis Scola, que van fer un recital. Sumaven 3 i 0 punts abans del descans. Van acabar amb 17 punts i 7 assistències per al canari i 14 punts i 9 rebots per a l’argentí. Les estrelles van marcar diferències.

El Barça havia executat perfectament el ple de partit el dia del retorn de Delaney, tot i començar amb Hanga de base de titular. Els blaugrana van arrencar amb un 2-11 i amb un Davies intractable. El nord-americà va anotar 11 punts en el primer quart i els de Pesic van dominar fins al 15-24. Allà va despertar el Milà, que després d’un triple de Sergio Rodríguez va empatar (28-28). Abans del descans, però, els blaugrana van fer una altra estirada neutralitzant en defensa els de Messina (30-37). En atac faltava fluïdesa, però al darrere estaven molt durs. Al final del tercer quart, el Barça dominava 52-58, però un parcial de 6-0 amb Scola com a líder va empatar el matx (58-58) i a partir de llavors es van apagar els llums, va desaparèixer la intensitat defensiva i no va aparèixer cap líder en atac.

Hauria estat bé si el partit hagués durat 30 minuts, però no hem tingut continuïtat. Hem de seguir endavant
Adam Hanga
Sergio Rodríguez ha estat excel·lent, tot i que l’havíem defensat bé, sobretot Hanga, fins al descans
Svetislav Pesic
Hem vist dos partits del Barça, uns primers minuts excel·lents però hem perdut l’energia i l’ordre en l’ultim quart