ACB

El Baxi es reenganxa a la lliga

Bàsquet. Lliga Endesa. Victòria manresana a la segona pròrroga (101-97) en un partit boig

Triomf, a la fi, del Baxi Manresa davant el Retabet Bilbao (101-97), després de dues pròrrogues, i que trenca una ratxa de cinc derrotes consecutives. La posada en escena bagenca ha estat notable, amb cap pèrdua, control del ritme, bona concentració i superant les trampes de Mumbrú amb les defenses alternatives amb zona. Els bons percentatges, amb 4/9 en triples, han fet la resta. Ferrari i Magarity, amb 10 i 8 punts respectivament, han posat els punts i el 24-18 ha estat el just premi al final del primer quart. Al segon el Baxi ha ampliat el matalàs fins als 13 punts (37-24). Un interessant marcador que ha pogut maquillar Bilbao al descans (37-29), amb el triple sobre la botzina de Rafa Martínez.

A la represa el Baxi s’ha apagat cinc minuts. Quatre triples consecutius visitants (dos de Bouteille) i el despertar de Balvin han encapçalat un 5-18, que ha donat la volta al marcador (42-47). La parella Báez-Sakho s’ha fet gran a la pintura i els catalans han tancat la crisi, tot i el triple sobre la botzina a final del tercer quart de Brown (61-64).

El tram decisiu ha estat de pocs punts i tensió, com era de preveure. A sis segons pel final, amb 77-78, Ferrari ha posat per davant des del tir lliure (79-78) al Baxi. Posteriorment, una discutible antiesportiva ha permès a Rousselle forçar la pròrroga anotant un tir lliure. Al temps extra Ferrari ha tornat a ser bàsic, posant el 88-85. Un triple de Boutelle, el sisè, ha empatat a 88 i al darrer atac Ferrari ha fallat. A la segona pròrroga i després de l’eliminació de Brown per faltes, dos triples de Ferrari, com no, han sentenciat, sobretot el segon, a 11 segons pel final (101-97).