FEB

Palau recuperarà per un dia el bàsquet professional

LEB Plata. El Girona, líder de la lliga, hi jugarà el 22 de desembre contra el Barça B perquè Fontajau estarà ocupat pel Circ de Nadal

El Bàsquet Girona jugarà com a local el derbi contra el Barça B de la LEB Plata del 22 de desembre en la pista de Palau, pavelló que en l’imaginari dels aficionats al bàsquet gironí sempre estarà lligat al Valvi Girona, que hi va obtenir l’ascens a l’ACB el 1987. L’equip d’Àlex Formento, líder en solitari del seu grup en la competició, es veurà obligat a deixar Fontajau per la presència del Circ de Nadal a les instal·lacions municipals. Probablement serà l’últim partit dels gironins abans de la final de la copa LEB Plata (28 de desembre), competició per la qual es classificaran si aquest dissabte superen el CP Prat a Fontajau.

El Valvi va jugar a Palau fins la temporada 1992-93, just abans que s’inaugurés Fontajau amb una simbòlica esmaixada de Moses Malone (4 de març del 1993). El nou recinte, que va costar 1.110 milions de pessetes, va néixer en realitat el 17 de març del 1991, després que el vell pavelló de Palau (també conegut com a Palau Sacosta) oferís un espectacle lamentable en un partit que es transmetia en directe per televisió. En aquell moment l’alcalde de Girona, Joaquim Nadal, va sentir-se un crit unànime: «Nadal, cabró, volem un pavelló.» Trenta mesos després dels degoters de Palau, s’obrien les portes del pavelló de Fontajau, amb un aforament superior als 5.000 espectadors.

A Palau, amb un aforament d’uns 2.500 seguidors, hi juga actualment el CB Sant Narcís, de la primera catalana. Amb poca activitat el manteniment també se’n ressent i de moment ningú l’ha plantejat com a alternativa a Fontajau per alliberar uns horaris d’entrenaments molts saturats sobretot per la coincidència de dos clubs amb vocació professional, com són l’Spar Citylift i el propi Bàsquet Girona.

Per la LEB Plata probablement Palau és una pista idònia pel que fa a l’aforament i a la pressió que poden fer els seguidors a l’equip rival, però els que la fan servir d’entrenament o de pista de joc admeten que la falta de manteniment dels últims anys és un problema greu.

HA PLOGUT MOLT

El Valvi va jugar la seva darrera temporada a l’antic pavelló la temporada 92/93
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)