Més bàsquet

Europa és diferent

Champions League. Els triples impulsen el Baxi, que apallissa l’Oostende i continua invicte a casa en la competició continental

BAXI 85 OOSTENDE 58

BAXI MANRESA:Ferrari (8), Nelson (4), Magarity (14), Vaulet (7), Sakho (12) –cinc inicial–, Sima (6), Dulkys (8), Vidal, Jou (5), Mitrovic (11) i Pérez (2). 10/26 triples (4 Magarity, 2 Ferrari, 2 Dulkys, 1 Jou, 1 Nelson). 19/26 tirs lliures. 39 rebots (8 Sima). 27 assistències (8 Ferrari). 113 valoració (18 Mitrovic).FILOU OOSTENDE:Angola (8), Djordjevic (6), Mwema, Thompson (13), Sylla (16) –cinc inicial–, Buysse (2), Vuurst de Vries (9), Desiron (4) i Buysschaert. 1/16 triples (1 Angola). 15/19 tirs lliures. 44 rebots. 11 assistències.PARCIALS:17-16, 16-6, 28-22 i 24-14.

El Baxi Manresa va sumar contra l’Oostende la quarta victòria (4-2) en la Champions League i continua invicte com a local en un partit en què va acabar gaudint a la pista i fent gaudir una afició que ho està passant malament en la lliga ACB.

L’equip va sortir fred a la pista (0-5) i no es va posar al davant fins ben entrat el primer quart després d’una cistella de Toolson (13-12). En el segon quart l’equip va millorar, sobretot en la defensa d’anticipació, i un parcial de 10-0, amb triples de Jou i Nelson, va marcar la primera defensa rellevant. El duel, amb tot, es va trencar definitivament a l’inici del tercer quart per una sortida boja de Ferrari, que en pocs segons va clavar vuit punts seguits (dos triples inclosos).

La diferència ràpidament es va disparar als 19 punts (43-24) i a partir de llavors, tot i els esforços del jove senegalès Sylla, que es va emportar una tècnica per fer callar el públic, i del jamaicà Thompson, els manresans van tenir sempre el partit sota control.

Magarity –màxim anotador amb 14 punts– va agafar el relleu de Ferrari des de l’exterior i amb quatre triples gairebé seguits va impedir qualsevol intent de reacció dels visitants i va fer que el partit fos tota una festa per als seguidors manresans contra un rival impotent, que va rebre la quarta derrota en el grup.