Eurolliga

El Barça no en té ni per començar amb el Fenerbahçe (89-63)

Bàsquet. Eurolliga.

El Barça s’ha desfet del Fenerbahçe en el seu tercer partit al Palau en l’Eurolliga, a la novena jornada per consolidar-se al capdamunt de la classificació amb 7-2 i a menys de 48 hores de rebre el Maccabi, amb una derrota més que els blaugrana després de perdre ahir a Milà.

El Fener, amb només dues victòries i molt lluny del nivell competitiu malgrat les baixes de Nando de Colo i Leo Westermann no ha inquietat l’equip d’Svetislav Pesic en cap de les facetes del joc: 108-54 en valoració.

De tres en tres

Corey Higgins ha començat amb la mà calenta i amb tres triples sense error (21-13) ha disparat la diferència per al Barça, en un partit en què el marcador ha trigat més de dos minuts i mig en moure’s. L’escorta californià ha tancat un parcial de 8-0 perquè el Fenerbahçe només feia mal a dins Lauvergne (6 punts al primer quart) i Tomic ha equilibrat l’atac blaugrana amb un u per u (23-15) i una continuació (25-15).

Davies, a l’inici del segon quart, ha enfonsat la pilota al cèrcol turc (27-15. I Kuric (31-20) completant l’alley-oop amb Delaney i obligant Obradovic a aturar el partit a 7:16 pel descans. El tècnic serbi, després que Sloukas anotés en penetració (31-22) i sense falta assenyalada, ha rebut una tècnica que unida a una antiesportiva i una atac en contra al Fener feia evident la baixada cap a casa del criteri arbitral perquè a Tomic i Abrines, a camp obert tallant accions clares, no els l’han assenyalat malgrat les deliberacions dels àrbitres

Abrines a passada de Mirotic des de l’altre costat de la pista també ha anotat de tres (35-24). L’atac blaugrana havia perdut llum i només la manca d’encert dels visitants (9/17 de dos, 2/8 triples i 0/3 lliures) feia que el marge fos de dos dígits.

Hanga amb cinc punts seguits –37-44 assistit per Tomic i 40-26 de tres– ha liderat des del base una nova acceleració del Barça, que només tenia un mal de cap al darrere: Lauvergne 10 punts (5/6 de dos) al descans 44-30 amb 21-10 rebots i 51-25 de valoració (Higgins 18 i MIrotic 12).

Abrines a la primera possessió del tercer quart ha ampliat la diferència (47-30) i, després, entre Higgins i Mirotic també de lluny l’han apropat als 20 (51-32) i Hanga amb la defensa del Fenerbahçe molt oberta l’ha clavat (54-34 a 6:36).

Obradovic es desesperava al temps mort suplicant als seus homes que defensessin però el primer atac turc acabava en falta Davies i Higgins feien encara més petit el rival (60-36). La defens a blaugrana impedia el Fenerbahçe atacar en conjunt i, Tomic al final del tercer quart, acabava de noquejar el rival (67-40).

Oriola d’ofensiu (69-43) responia el triple de Datome i deixava en un altre no res la lluita sota els cèrcols: 33-16 rebots amb 9-12 a l’anella turca. Només l’entrada de la tercera unitat de l’equip d’Obradovic ha permès veure una diferència per sota els 20 punts (71-52 i 73-56 Datome). Kuric tornava els 20 de diferència de tres (76-56) i Abrines amb el seu tercer encert de 6,75 m (3/4) tornava a posar a prova la paciència de l’entrenador amb nou Eurolligues al palmarès (79-56) a 3:21 per acabar.

Temps suficient perquè Davies presentés candidatura a ídol del Palau, amb pilota recuperada i esmaixada digna de concurs (81-56) i Bolmaro fes el mateix després de temps mort (83-56) just acabat de sortir.