Més bàsquet

Sàbat trenca el Menorca

LEB Plata. El base de Llagostera (26 punts, amb sis triples) dirigeix les operacions del Girona, que s’emporta un triomf molt meritori i valuós

MENORCA 70 GIRONA 76

HESTIA MENORCA:Hernández (5), Covington (5), Méndez (5), Otegui (8), Okeke (10) –cinc inicial–, Jiménez (12), Buet, Guebert (15), Serra, Timoner i Corbacho (10). 9/30 triples (3 Jiménez, 3 Guebert, 2 Corbacho, 1 Hernández). 19 rebots (8 Guebert). 13 assistències (4 Jiménez). 51 valoració (16 Guevert).BÀSQUET GIRONA:Sàbat (26), Moreno (13), Sevillano (16), Hester (10), Dijkstra (5) –cinc inicial–, Costa (2), Cosialls, Niang (4) i Esteban. 9/23 triples (6 Sàbat, 1 Moreno, 1 Dijkstra, 1 Sevillano). 34 rebots (10 Hester). 7 assistències (2 DijkstraPARCIALS:15-19, 19-19, 18-26 i 18-12.PÚBLIC:Uns 2.500 aficionats al pavelló de Bintaufa.

El Bàsquet Girona va sumar la desena victòria de la lliga i manté el lideratge de grup a la LEP Plata. L’equip va superar un dels seus rivals directes, el Menorca, partint d’una molt bona defensa que li va permetre un domini absolut del rebot (39 a 27) i assecar també els tiradors locals. En atac, Sàbat (27 punts i 6 triples) va fer un partit extraordinari però Moreno i Sevillano el van acompanyar per fer anar de corcoll els jugadors locals.

Sàbat es va erigir des del primer moment en el líder ofensiu. En els primers minuts només va tenir resposta d’Otegui, que va fer tres cistelles seguides. Hester va anar perdut i va acabar a la banqueta ben aviat. Sense ell, va aparèixer la millor versió de Sevillano, que clavant triple en transició (11-14) i forçant faltes va mantenir l’equip al capdavant contra un rival incòmode.

En el segon quart els gironins es van escapar (20-27), però el Menorca va aprofitar errors i imprecisions en atac dels de Formento per capgirar la situació (28-27) en un tres i no res. Va tornar Sàbat a la pista i el primer que va fer va ser un triple des de nou metres. Hester es va reactivar però el Girona no va saber aturar Guebert i Okeke. Corbacho i els exteriors, en canvi, van ser defensats perfectament. En atac l’equip es va encomanar al director de joc, que amb dos triples més va acabar la primera part amb 16 punts (34-38).

El tercer quart va començar amb un triple de Moreno, un presagi del que vindria. Sevillano, com si fos Bodiroga, va trencar la defensa dels locals amb cistelles de catàleg i tot i la resistència inicial del Menorca el partit es va trencar després d’una falta antiesportiva i una tècnica dels locals, accions rematades amb un triple de Dijkstra des de la cantonada (43-56). La diferència es va disparar als 16 punts després de dues bones intervencions de Hester. El primer triple de Corbacho i el segon de Jiménez van fer tornar l’esperança a l’afició local (52-62).

En el darrer quart Sàbat va continuar fent de les seves. Amb tot, una rauxa final dels menorquins, amb triples de Jiménez i Corbacho va igualar el marcador (70-74) a 1:30, però els jugadors del Girona van mantenir la calma i van sentenciar el matx des del tir lliure.