ACB

El Barça allarga la seva ratxa amb el Baxi Manresa (75-84)

Bàsquet. ACB. Els blaugrana enllacen el seu dinovè contra el conjunt del bages, fos després de posar-se per davant (68-65)

El Barça ha sobreviscut a la visita al Nou Congost després d’arribar de Moscou i enllaça el dinovè triomf contra el Manresa, el sisè seguit a la lliga. El Baxi ha plantat cara i que després d’un gran esforç s’ha posat per davant amb un dos més un de Vaulet (68-65) però que s’ha quedat sense forces al final.

Mirotic amb 21 punts ha estat el millor en l’aspecte anotador seguit de Dulkys amb 19, tot i que el factor desequilibrant l’ha aportat Tomic amb 17, tretze al tercer quart.

A l’atac

El Manresa ha començat manant (5-1 i 7-3, esmaixada de Mitrovic) però el barça amb Davies i Mirotic s’ha posat per davant de seguida (7-11). El segon triple de Dulkys (10-11) ha permès els locals posar-se a remolc del ritme anotador blaugrana, liderats per Ribas (12-16) i Delaney (16-22) de tres. Toolson, amb tres cistelles sefuides al final del primer quart agafava el relleu i Magarity ha empatat a 25 des de 6,75 m a l’inici del segon quart.

Mirotc a passada de Hanga ha establert una màxima de 6 (25-31), que s’ha enfilat a 9 amb el segon triple de Delaney que obligava Pedro Martínez a demanar temps mort a 6:59 per la mitja part perquè el parcial ja era de 0-9. Tomic agafant la pilota a l’alçada del cèrcol, al contraatac, l’ha deixat en 0-11 (25-36) perquè Ktavish l’ha interromput, abans del triple de Mirotc (27-39).

Pesic ha aturat el partit amb el dos contra un que ha completat Dulkys al contraatac (31-39) però el Manresa, esperonat pel seu públic, s’ho ha cregut i ha ajustat el marcador abans del descans amb els triples de Toolson i Dulkys (37-41).

El quart triple de Deividas Dulkys en el cinquè intent del lituà ha deixat el conjunt del Bages a un punt a l’inici del tercer quart, però pau Ribas al següent atac ha respost també de 6,75 m (44-48).

‘Instant replay’

El Baxi ha fet els primers punts de tir lliure del Manresa després d’una antiesportiva de Hanga revisada pel vídeo a petició de Pedro Martínez. I al servei de la falta Kravish també de tir lliure ha empatat a 48. Dues accions seguides de Tomic (48-52) no han permès el Baxi tornar-se a posar per davant i Toolson ha replicat amb dues cistelles més per tornar a empatar el partit (52) i fer demanar temps mort a Pesic. El Barça s’ha encomanat al seu capità, que amb el seu tretzè punt al tercer quart –ha fet 20 punts de valoració– mantenia l’equip per davant (54-59) abans que dues esmaixades d’Oriola deixessin el 59-63.

Guillem Jou, amb un triple al final del tercer quart (57-59) i un altre a l’inici del quart (62-63) feia esclatar el Nou Congost, que ha embogit amb el contraatac de Vaulet esmaixant tot i l’intent de tap d’Oriola, amb falta (68-65 en l’addicional).

Salvavides

Un altre cop els interiors han estat el salvavides del Barça, amb Davies (68-69 i 68-73) i Mirotic (68-71 i 70-76 de tres) i, el Manresa, acusant l’esforç i sense idees en atac més enllà de la visió de joc de Dani Pérez, amb 8 assistències a la segona meitat (Kravish 72-78). Delaney, amb el sue tercer triple sense error ha deixat en 9 els punts a remuntar pels locals a 2:58 en el temps mort de Pedro Martínez.