Eurolliga

Sonja Petrovic, la gran estrella, ja és a Girona

Uni Girona. L’alera pivot sèrbia va arribar ahir i avui serà presentada després del seu primer entrenament

Sonja Petrovic (ara Vasic des que es va casar amb el remer olímpic Miloš) ja és a Girona, una setmana després del que s’hauria estimat més el cos tècnic de l’Spar Citylift, que veia amb molts bons ulls tenir-la amb el grup en el doble desplaçament a Schio i Tenerife per començar-la a introduir en la dinàmica de l’equip. Les qüestions burocràtiques amb el seu visat –podia venir com a turista, però amb l’Eurolliga haurà d’estar creuant fronteres constantment– han endarrerit l’arribada de la que es considera una de les millors jugadores de tots els temps, això sí, amb tots els papers en ordre.

L’estrella europea del bàsquet femení –MVP de l’Eurolliga el 2018 després de guanyar el seu tercer títol amb dos equips diferents (Spartak de Moscou 2009 i 2010, i Praga 2015)– ja s’entrenarà avui amb el seu equip al matí a Fontajau i, al migdia, serà presentada a la Fundació Valvi amb el president i el director esportiu del club, Cayetano Pérez i Pere Puig, i el gerent d’un dels principals patrocinadors del l’Uni, Spar, Eduard Vidal. Un acte que s’espera que sigui concorregut i que bona part de l’equip no es vol perdre perquè, entre d’altres tot i que no hi intervindran, hi haurà Laia Palau –amiga i excompanya de la sèrbia al Praga– o Èric Surís, amb qui la jugadora ha mantingut una constant comunicació des que va ser intervinguda el mes de setembre passat per fer net d’unes molèsties al genoll que arrossegava però que no li van impedir disputar el darrer europeu, a Belgrad, en què va ser bronze amb Sèrbia i membre del cinc ideal del torneig.

Petrovic (1989, 1,89 m), que s’entrenava a Belgrad, serà sotmesa a diverses proves a partir de les quals es determinarà quines condicions té ara i des de quan podrà jugar. L’Uni té ara una seqüència de tres partits seguits a Fontajau, aquest dijous contra el Lattes en l’Eurolliga, diumenge contra el Bembibre –cuer amb 2-9– en la lliga i el dia 19 contra el Fenerbahçe en el primer partit de la segona volta de la competició europea. El curs passat, en 14 partits amb el subcampió, Petrovic feia 12,2 punts, 4,6 rebots i 2,7 assistències en 28 minuts a les ordres de Lucas Mondelo. “Estem parlant d’una jugadora que amb només trenta anys té dotze finals d’Eurolliga”, posava en context Marta Xargay, una de les que va convèncer la sèrbia perquè vingués, a l’estiu.

LA DADA

3
partits
seguits a casa té ara l’Spar Citylift: el Lattes i el Fenerbahçe, d’Eurolliga, i el Bembibre entremig.

INTERROGANT

L’Uni avaluarà l’estat físic de la jugadora i llavors ja se sabrà quan pot debutar
Patrocini

Núria Martínez, l’altra peça clau que es recupera

“No ens hem posat ni data ni cap tipus d’objectiu, però l’evolució és molt bona”, diu la mataronina en un vídeo des de Tenerife en què la jugadora i Beti Orden, la fisioterapeuta de l’equip, feien exercicis de recuperació dins de l’aigua del mar, difós per l’Spar Citylift el cap de setmana. La base titular de l’equip les dues anteriors temporades es va fer un arrencament dels músculs isquiotibials que finalment va requerir intervenció quirúrgica i un període estimat de baixa de cinc mesos. La jugadora de l’Uni, plata en l’europeu de 3x3 a Hongria l’1 de setembre amb la selecció espanyola quan l’equip ja s’entrenava –es va incorporar a la pretemporada l’endemà–, ja no va disputar el segon amistós a Palamós precisament contra el rival de les gironines en l’Eurolliga dijous, el BLMA. “Estar en dinàmica d’equip m’ajuda a estar més connectada amb el grup i treballar diàriament amb la Beti i amb la gent de l’staff”, diu Núria Martínez, que des del primer desplaçament posterior a l’aturada FIBA, fa més de quinze dies a Càceres, viatja amb l’equip. Sense data concreta, s’estima que al febrer ja pugui jugar, abans que s’acabi la fase regular de l’Eurolliga (26 a febrer Lattes) i de la copa (5-8 de març a Salamanca).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)