Eurolliga

Sonja Petrovic (Vasic) rebuda com una estrella a Girona

Bàsquet. La jugadora sèrbia de l’Spar Citylift es mostra molt ambiciosa en la seva presentació, a la Fundació Valvi i acompanyada de companyes, tècnics, directius i patrocinadors

“Ara em sento molt bé, de veritat, fa més de dos mesos que em vaig operar i està molt bé despertar-se sense dolor” ha dit Sonja Petrovic en la seva presentació, a la Fundació Valvi de Girona en un acte en què ha estat acompanyada per bona part de les jugadores de l’Spar Citylift, els tècnics i directius. Vasic, el seu cognom de casada, ha intervingut al costat del president i director esportiu de l’Uni, Cayetano Pérez i Pere Puig, i del gerent d’Spar Eduard Vidal.

Preparada

“He fet una recuperació molt bona però allà m’entrenava amb un equip. Em sento preparada i al final fa cinc mesos que no jugo. He vist partits de l’equip i crec que tindré ajuda de totes les parts” ha apuntat Vasic, que parlava en castellà i que ha recordat qui va influir en la decisió de fitxar per l’Spar Citylift: “Marta [Xargay] i Laia [Palau] tenen part de culpa que acabi a aquí. L’any passat a Kursk veia els partits i veia la passió de les jugadores i de l’entrenador i creia que aquí puc jugar el bàsquet que m’agrada”. “Els meus millors anys van ser amb Laia i, encara que tingui 40 anys, és la millor base d’Europa” ha recordat Vasic en referència a Palau. “Veurem com va la meva carrera com Vasic. Sé que costa canviar el nom quan tinc una carrera per estar orgullosa, com a Petrovic” s’ha referit respecte al cognom que durà a la samarreta de l’Spar Citylift, amb el dorsal 5.

Vasic venia de fer una primera sessió amb l’equip. “Estic contenta del primer entrenament. Necessitaré temps per acostumar-me al nivell de joc i contacte perquè a Sèrbia m’entrenava amb un equip jove i no és el mateix” ha dit.“Sabem que l’Uni està en seva segona temporada en l'Eurolliga i que els finals s’aprenen a jugar amb el temps i l’experiència. Pot ser que ens hagi faltat fins ara però està tot obert, tenim oportunitats d’entrar als quarts de final i després pot passar de tot” ha explicat sobre la trajectòria de l’equip, amb dues victòries en la competició continental, en els dos partits que té ha jugat a Fontajau, com els següents.

Ambició

“Estic segura que sí. Abans jugava amb equips amb grans plantilles i arribàvem a la final a quatre però si treballes i hi creus, en el bàsquet femení, amb cor i energia; crec que pots arribar-hi” ha dit, ambiciosa, respecte les opcions que veu a l’equip d’arribar lluny a l’Eurolliga. “Tenim un calendari molt dur amb tants partits fora de casa. Hem d’anar pas a pas i costa perquè estem al desembre” hi ha afegit.

Orgull

Eduard Vidal, gerent d’Spar, ha mostrat la satisfacció del patrocini: “ens fa vibrar a nosaltres personalment i a nivell de publicitat també ens aporta a nivell de marca”. “L’esperàvem amb moltes ganes i ja la tenim aquí” hi ha afegit l’amfitrió de l’acte. Cayetano Pérez, president de l’Uni Girona, ha agraït l’acollida a la Fundació Valvi i el suport del patrocinador. El dirigent ha desitjat sort i èxits a Sonja Petrovic i s’ha mostrat orgullós de poder gaudir de les millors jugadores i disputar l’Eurolliga. “Fa uns anys era impensable i la mostra és el número d’aficionats que vénen a cada partit” ha posat en valor.

Un somni

“És un somni que pugui ser a aquí i que ens ajudi a fer créixer el club” ha dir Pere Puig, el director esportiu de l’Uni, que s’ha remontat a la gènesi del club quan es va fundar el 2006 i, a Girona, hi arribaven figures com Pesic i Marc Gasol en el projecte Akasvayu i, en futbol, el Girona pujava a la segona divisió. “L’esport femení ha d’avançar perquè, si no, la societat no avança. No sabem què suposarà a nivell esportiu però volem demostrar que el club ha avançat i que estem convertint l’esport femení en referents. Que els nens i nenes es puguin sentir representats per esportistes” ha posat en valor.

“Pot enganxar tant com Marc Gasol o Pesic. És el que hem cercat, estem segurs que sortirà bé i els títols són importants. Esperem seguir guanyant però permeteu-me que recordi que és el que estem buscant des del 2006 que vam comprar la plaça a la lliga femenina 2” ha dit Pere Puig, que recordava quan va veure Sonja Petrovic per primer cop: “Aquell estiu vam anar a veure l’europeu sub-18 a Tenerife i Nicolás San José, el seu representant, es va posar a riure quan li vaig dir que volia fitxar-la. Sonja Petrovic va perdre la final amb Anna Carbó que també vaig demanar per ella i al cap de dos anys va venir” ha volgut posar de manifest Pere Puig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)