Eurolliga

L’Spar Citylift allarga el somni europeu a Fontajau (56-55)

Bàsquet. Eurolliga. L’Uni lliga el tercer triomf en tres partits a casa després de veure’s superat a l’inici (9-16 i 21-38) en el debut de Vasic i amb Mendy com a figura (23 punts)

L’Spar Citylift ha superat el BLMA per 56-55 en un partit en què les occitanes han tingut el peu al coll de l es gironines (21-38), que han acabat donant la volta d’honor, ovacionades pel públic, perquè no s’han volgut despertar del somni europeu el dia que ha debutat Sonja Vasic (0 punts, 2 rebots, 3 assistències i -3 en 23:10).

Mendy, amb 23 punts, ha estat l’amic invisible de la festa i l’autora del 56-53, tot just el segon avantatge de l’Uni que, un cop més ha tingut en la defensa (5 punts encaixats al tercer quart i 9 al darrer) el seu combustible per lligar el tercer triomf a l’Eurolliga, tots en els partits que ha jugat a Fontajau.

Qui pica primer

Williams ha encistellat de tres la primera pilota que ha tocat (0-3) i, en 1:03, ja duia sis punts després del dos més un (0-6). Mendy de tir lliure i Laia Palau en suspensió han obert el marcador de l’Uni, a remolc perquè la seva exjugadora, aplaudida a la presentació, encara tenia corda (9-13 de 6,75 m). I faltava aparèixer Mavunga (12 punts al primer quart) primer de tres en el segon intent (9-16) i després prop del cèrcol. Sense punts –Elonu amb 6 era la màxima anotadora local al primer quart (16-27) amb 10 al descans (29-41)– Èric Surís ha fet entrar Sykes (a 4:20), castigada amb tècnica per mirar de forçar una falta en atac a mig camp, just el moment en què Vasic ha començat a escalfar er ser la segona en sortir, a 3:49 amb 12-16 als marcadors.

La sèrbia ha assistit Andusic (16-20) després que Palau ho fes amb Elonu (14-20) però el maldecap era darrere, amb Whitcomp de tres al límit del temps tancant un primer quart en què les occitanes picaven primer, i fort 16-27.

I encara gràcies

Williams a l’inici del segon quart ha fet créixer la màxima de les Gazelles (17-29), que s’enfilaria als 14 amb Tchatchouang en suspensió (19-33) just abans que Elonu entrés per Vasic (-2 de valoració) a 5:04 pel descans.

Bankole des del triple ha fet demanar temps a Èric Surís (21-38) per fer reaccionar l’equip, que anotava el seu primer triple al setè intent i quan el BLMA duia un 5/10: 25-38 Mendy per deixar la diferència a una distància prudencial per la diferència que s’ha pogut veure a la primera meitat (29-41, Tchatchouang en suspensió) i amb l’Spar Citylift sobrevivint del tri lliure (12/16).

De color groc

L’Spar Citylift ha sortit millor a la segona meitat, amb Coulibaly deixant la diferència en deu (31-41) i els àrbitres compensant la seva trista figura a la primera meitat: tècnica a Williams (la quarta per llançar el protector bucal quan li han assenyalat la tercera), tercera a Mavunga i antiesportiva a Bankole, la única visitant en anotar fins llavors (31-44 de tres).

Laia Palau havia deixat el parquet amb un cop al maluc esquerre i Vasic ha entrat per Sykes a 5:12 perquè li xiulessin una falta en atac i la deixessin estabornida amb un cop a la gola, quan Mendy en suspensió anotava el seu cinquè punt seguit després dels tirs lliures (38-44).

La primera jugada que ha marcat Vasic ha acabat amb Fontajau botant en el temps mort del Lattes, perquè Rosó ha fet el segon triple gironí en l’onzè intent (42-44) a 1:56 per acabar el tercer quart.

Milapie, d’ofensiu a la defensa zonal gironina en la primera acció sense Mima (tres faltes) ha fet la segona cistella visitant (42-46) per deixar el tercer quart de color groc (13-5) i amb el partit obert a l’inici del darrer quart.

El segon triple de Mendy (45-48) en una acció que han tocat totes les jugadores després que Araújo la salvés d e banda i Vasic de mig camp tornava a encendre el públic però Milapie feia el que volia amb Andusic (45-48), que marxava amb dues faltes a la banqueta i enfadada pels cops de colze encaixats.

Ja amb Mima i Williams al parquet, Palau ha entrat per Rosó a 7:19 i 45-50 i la maliana d’ofensiu al tir de Mendy ha ajustat el marcador (47-50) i Mendy l’ha empatat amb el seu tercer triple (50-50) a 5:56 per acabar.

El primer triple d Vasic, que era el 53-50, l’han anul·lat els àrbitres per la falta d’Elonu en el bloqueig i, Bankole en dos més un, ha fet pujar el 50-53. Mendy assistida per Vasic ha superat els 20 punts (21) amb el 52-53 i, Coulibaly en un fantàstic joc de peus a 2:48 contra dues defensores a qui feia saltar sota el cèrcol donava el primer avantatge a l’Spar Citylift (54-53).

Mavunga, amb quatre, s’ha afartat de pilota al darrer minut i Mendy, en una porta enrere assistida per Palau, de llibre, feia el 56-53 a 39.7 per acabar.

Williams per l’esquerra, en set segons i creuant el camp, ha fet el 56-55 i Èric Surís ha pogut dissenyar un atac amb el Lattes sense estar en bonus. Coulibaly, després de passes no xiulades, ha fallat l’atac gironí i, les visitants, han disposat de dues pilotes que no han aprofitat, ni Williams (13 punts) ni Mavunga (12).