FEB

L’Spar Citylift supera el cuer de la lliga, el Bembibre (62-48)

Lliga femenina. Primers punts de Vasic (8) amb l’Uni, que ha passat de guanyar de 17 (28-11 a 6:30 pel descans a veure’s només un per sobre després (36-35)

L’Spar Citylift ha sumat l’onzè triomf en dotze jornades en el penúltim partit de la primera volta, el darrer a Fontajau en un exercici de militància de l’afició de l’Uni. Perquè 3.600 persones contra el cuer de la lliga, amb partits d’Eurolliga dijous passat i el que ve, en un partit que no passarà a la història... O sí: primers punts de Vasic i el públic fent l’onada quan l’equip no anotava en joc, al tercer quart i el rival havia eixugat una màxima de 17 (28-11) al minut 14

A tauler

Sonja Vasic ha fet la seva primera cistella amb l’Spar Citylift, de tres des d’un costat i a tauler (19-9). Era la setena jugadora de l’Uni que anotava, a més del cinc inicial -Oma ha estat la darrera, en un contraatac assistida per Mendy (13-3) i Rosó també de 6,75 l’altra en sortir de la banqueta en encistellar (16-5).

El primer quart ha estat una passejada: 19-11 amb 27-4 a la valoració amb el tècnic visitant demanat temps a 7:56 (6-3) i possessió exhaurida al següent atac. I tot perquè entre Laia Palau i Mandy sola després de recuperar a servei de banda castellà (7 pèrdues al primer parcial) havien fet el 4-0 en 42 segons.

Net

Sykes (26-11) sola en contraatac i Andusic de tir lateral (28-13) s’han afegit a la nòmina d’anotadores després que Vasic demostrés que el seu primer triple no era un xurro: 21:11 en suspensió i un altre triple, net, després des del costat contrari al seu primer (24-11).

Èric Surís ha hagut de demanar temps mort, a 2:51 per la mitja part perquè des del tir d’Andusic que l’Uni no anotava, mentre Bembibre havia fet dos triples (28-19). Ajemba ha fet tap a Araújo en l’atac posterior. Sykes, remuntant la línia de fons, ha afegit punts al marcador local a menys de dos minuts pel descans (30-19), al qual s’arribava amb 33-23.

L’onada

L’Spar Citylift no ha encistellat en joc, després del descans, fins a 5:06 per acabar el tercer quart: 38-35 Elonu assistida per Palau a servei de fons després del triple de Butina (36-35) i amb tres punts de tirs lliures locals (Oma 2/2 i Coulibaly 1/2). Èric Surís havia demanat temps veient que l’equip no havia començat bé, després del setè punt en el quart de Llorente (34-32) a 7:29. I el públic, amb 3.600 espectadors contra el cuer de la lliga, ha fet l’onada!

Elonu ha repetit, de nou a passada de Palau tallant pel mig en transició (40-35) i, després de temps mort visitant, quan Surís ha començat a fer canvis (a 4:42, Vasic i Araújo per Oma i Elonu) Mendy ha agafat el relleu de receptora de la base barcelonina (42-35) abans d’encistellar de tres (45-35). Un triple respost per Quirante, d evuit metres i aplaudit per Fonataju. Un tercer quart que acabava amb Araújo apuntant-se a la recepció de Laia Palau (47-38) per ser la desena peça de l’Spar Citylift en anotar.

Estímul - resposta

Nauwelaers ha fet dos triples a l’inici del darrer parcial. El primer l’ha respost Rosó Buch (60-53) i, el segon, entre Araújo i Sykes (56-46) a 4:11 per acabar