FEB

Militància activa

Tres mil sis-centes persones a Fontajau en la visita del cuer, per veure en directe i formar part de l’onzè triomf de l’Spar Citylift, reservant forces entre els duels d’Eurolliga a casa

La sèrbiaVasic s’estrena amb 8 punts

Èric Surís no ho va veure, prou feina tenia a sacsejar l’estat d’ànim de l’equip després del descans quan va demanar temps mort a 7:29 per acabar el tercer quart, amb 34-32 després del setè punt de Llorente en l’1-9 de parcial. Des del sector del davant la banqueta visitant es va iniciar, amb insistència. I les 3.600 persones que eren a Fontajau per veure el cuer de la lliga, amb vuit jugadores, dos tècnics, un cap de premsa i un grapat d’aficionats, va acabar fent l’onada.

Exercici de militància activa de l’afició, creixent i fidel, que se sent part de l’equip tal com Surís mateix reconeixia que perceben des de la plantilla, que acabat el partit al·lucinava. Perquè ni és l’èpica de dijous passat amb el Lattes ni l’exagerada plantilla del Fenerbahçe que vindrà aquesta setmana en el primer partit de la segona volta d’Eurolliga. Però sap, la militància, que fins al 5 de gener al migdia no està cridada al partit de l’Uni.

Excel

Les deu jugadores del primer equip van anotar ahir, i la darrera a fer-ho va ser la que més minuts va jugar: Araújo, el 47-38 al final del tercer quart, assistida per Palau. I de les deu, la que en va fer més va ser Mendy, amb 10, seguida de quatre jugadores amb 8 –inclosa la que va jugar menys, Elonu–, dues amb 6...

L’inici, amb Oma inèdita dijous passat en el cinc inicial, va ser de manual amb 4-0 en 42 segons i la vallesana fent el 13-3 al contraatac assistida per Mendy i sent la cinquena a anotar. Rosó de tres (16-5) va ser la sisena i primera reserva (les autores de 30 dels 62 punts gironins estaven assegudes en el salt inicial) i, la setena, Vasic, a tauler també de 6,75 m (19-9).

Sykes (26-11) en contraatac i Andusic de tir lateral (28-13) s’afegien a la nòmina d’anotadores i establien una màxima de 15 a 6:30 per al descans. Però dos triples visitants i el desencert local van fer que Sykes fos la següent a anotar, el 30-19 a menys de dos minuts.

L’Spar Citylift no va encistellar en joc en el tercer quart fins a 5:06 i quan les locals s’havien acostat a un (36-35 triple Butina). Elonu assistida per Palau a servei de fons (38-35) i tallant pel mig en transició (40-35) en l’inici del festival d’entregues de la barcelonina. Mendy va ser la següent(42-35) abans del seu triple (45-35) i una tercera receptora, Araújo (47-38), abans que Rosó Buch li donés descans responent als dos triples de Nauwelaers a l’inici del darrer parcial (60-53).

Som un equip, amb l’afició. Que un diumenge amb Bembibre vinguin 3.600 persones i ens donin suport... La gent ve a gaudir
Les jugadores, en el cercle del crit final ho deien: quanta gent. Veuen el caliu i el creixement del club. Una fita
Èric Surís
Els objectius s’han complert: partit seriós, controlant les càrregues i repartint minuts. L’equip s’havia de refer

La primera cistella de Vasic, un xurro: triple a tauler

“La Sonja està molt bé, acabem de parlar i em diu que el genoll el té bé”, responia Èric Surís qüestionat sobre el procés que viu el fitxatge estel·lar de l’estiu a Europa, en plena pretemporada a les portes del Nadal. “Està en la seva primera setmana després de cinc mesos, i ara mateix es nota amb les cames pesades. Està agafant ritme de partit, i sobretot no sent dolor al genoll. I a mesura que es vagi sentint més còmoda, anirem veient”, explicava el gironí en referència a la sèrbia, que va fer els seus primers punts amb la samarreta de l’Spar Citylift amb un triple des de la dreta de l’atac, a tauler al final del primer quart. A l’inici del segon, des del costat esquerre, anotava en suspensió (21-11) i, uns metres enrere del mateix punt, després, un triple que entrava net (24-11).