Eurolliga

L’Spar Citylift encaixa la primera derrota a casa en l’Eurolliga (57-62)

Eurolliga. Iagupova (28 punts) i el criteri dels àrbitres no han fet que les gironines baixessin mai els braços

L’Spar Citylift ha encaixat la primera derrota del curs a casa en l’Eurolliga, amb el Fenerbahçe en el primer partit de la segona volta en què les turques, amb Iagupova imperial –28 punts, 26 als tres primers quarts (42-56)– i un criteri dels àrbitres que ha fet enfadar de valent Fontajau, amb 3.200 espectadors, sempre han trobat el rival dempeus al davant.

El millor regal

Elonu fent saltar Williams, Vasic per l’esquerra arribant a l’atac, Mendy per l’esquerra en transició, Palau per la dreta i Mendy assistida per Palau al contraatac. És el 10-0 de l’Spar Citylift en 2:07 amb què les gironines han obert el duel, amb l’alerapivot sèrbia per primer cop titular, al seu tercer partit amb l’Uni i una setmana després del seu debut. El millor regal de l’equip a la seva afició en un inici de somni.

Iagupova ha encistellat de tres després de temps mort de Lapeña, però Vasic i Coulibaly, la darrera titular en encistellar, mantenien el llistó ben amunt (14-3). Fins que Fenerbahçe ha començat a defensar: les gironines han sobreviscut amb un triple de Mendy (17-9) entre les cistelles de Mima, autora de la següent per les locals (19-12) a un minut i mig per tancar el primer quart i amb un 2-9 encaixat.

Iagupova després de robar la pilota a Sykes ha posat l’equip turc per davant per primer cop (20-21) i després que Stokes fes 4 punts seguits a l’inici del segon quart. La nord-americana de l’Uni feia el 22-21 quan quasi havien passat dos minuts i, un i mig després, veia com l’ucraïnesa del Fener li clavava el 22-24 a la cara de 6,75 m i li forçava dues faltes seguides abans de fer el seu dotzè punt (22-26).

Zandalasini, en suspensió davant Sykes i amb el palmell després de recuperació feien créixer el desavantatge de l’Uni (24-30), que respirava amb una altra penetració de Palau (26-30).

Èric Surís ha fet tornar el cinc inicial a la pista i Vasic en suspensió feia el 28-32 però Williams d’ofensiu tornava la diferència als sis abans que Fontajau esclatés contra els àrbitres a 2:59 per la mitja part i temps mort gironí (9-5 faltes, amb 5-1 al segon quart).

Vasic, emparellada amb Iagupova, ha fallat una suspensió i ha rebut un triple a la cara després de passes flagrants de Nicholls (28-37) i abans que l’afició gironina digués prou amb falta d’atac a Elonu. La tècnica a Surís a 1:10 permetia la 23 del Fener marxar als vestidors amb 18 punts (3/5 triples) inclòs el 28-40 en contraatac després d’una nova pèrdua gironina (11 en 20 minuts), impotent davant les mans de les rivals, que tancaven un 0-8 per arribar a una màxima de 12 (28-40)..

Càstig

El talent ucraïnès ha seguit castigant l’Spar Citylift amb un u contra u a Mendy (28-42), assistència a Nicholls (28-44) i triple al límit de la possessió a l’inici del tercer quart (32-47) i abans que Coulibaly fes la primera cistella en joc, després de falta, a 6:28 (35-47 amb l’addicional).La següent l’ha feta Sykes a menys de tres minuts i després de recuperació (39-51) i amb les gironines sense combustible a les cames però esperonades per les 3.200 persones que eren a Fontajau.

Vasic en suspensió ha fet el 41-51 però Iagupova de lluny encistellava el seu 26è punt amb el cinquè triple en 7 intents (41-54).

L’onada

El públic no s’hi ha pogut resistir i ha volgut obsequiar-se amb l’onada abans de l’inici del darrer quart (42-56), que obrien Elonu i Sykes a la contra (44-56 i 46-56). Lapeña ha demenat temps mort a 8:13 l’addicional de Sykes ha fet que la diferència baixés a un dígit (47-56) però la 20 ha fet dobles en el següent atac i, en el posterior, el seu triple ha anat a tauler i els àrbitres han assenyalat els 24 segons, amb delay.

Fenerbahçe no encistellava i Sykes seguia a la seva: 49-56 entrant pel mig. Nichols ha forçat la quarta a Coulibaly, en atac en un bloqueig en què les dues es volien fer un lloc i, després, assistida per Palau feia el51-56.

Stokes a 3:10 ha fet la primera cistella visitant d’ofensiu (51-58) i després ha fet tap a Mima i Palau, després de recuperació i a cistella passada, feia el 53-58 amb la dreta a menys de dos minuts.

Iagupova de tir lliure ha fet els primers punts a 1:10: 53-60 i Coulibaly, a 1:00, el 55-60 amb falta de la qual fallaria l’addicional. Cruz i Palau s’han intercanviat cistelles de prop el cèrcol (57-62) i, l’ofensiu al triple de la badalonina ha deixat només dos segons i mig a l’Spar Citylift, ovacionat per un públic que ha volgut escridassar, també, els tres àrbitres..