Eurocopa

El Cadí la Seu, més a prop dels setzens de l’Eurocopa

Bàsquet. L’equip urgellenc reacciona en la segona part a partir de la defensa i trenca l’alegria i la resistència inicial del Hema SKW

cadí la seu 59 hema skw 46

CADÍ LA SEU:Bahí (6), Moore (20), Nogic (13), Peña (3), Wiese (10) –cinc inicial–; Etxarri, Gustavsson, Palma, Pascual i Pujol (7). 18/52 de dos, 4/13 triples (2 Nogic, 1 Peña i Wiese), 11/14 tirs lliures, 46 rebots (16 Moore), 13 assistències (6 Peña), 13 faltes i 73 de valoració (26 Moore).BASKET HEMA SKW:De Meyer (11), Ramette (3), Massey (8), Ouahabi (2), B. Massey (2) –cinc inicial–; M. Vervaet (2) i Maesschalk (18). 10/21 de dos, 7/32 triples (6 Maesschalk i 1 Ramette), 5/6 tirs lliures, 36 rebots (11 B. Massey), 9 assistències (4 Vervaet), 14 faltes i 48 de valoració (16 Maesschalk).PARCIALS:17-13, 9-16 (26-29); 19-14 (45-43) i 14-3 (59-46).

El Cadí la Seu va guanyar el primer assalt al desinhibit Hema SKW, que amb molt poca rotació de jugadors va anar perdent pistonada amb el pas dels minuts. El conjunt urgellenc es va encallar en el segon quart (26-29), però en la segona meitat va redreçar el rumb a partir de la defensa i va trencar la resistència i l’alegria inicial del seu rival amb un parcial final de 14-3. L’equip de Bernat Canut és una mica més a prop dels setzens de final de l’Eurocopa i afrontarà el partit de tornada a Bèlgica (9 de gener) amb 13 punts d’avantatge.

El primer quart va tenir diferents alternatives. El domini de Tinara Moore sota el cèrcol va impulsar l’arrencada del Cadí la Seu (12-5). El Hema SKW va replicar amb les accions individuals de Lut de Meyer i dos triples consecutius d’Eline Maesschalk (12-13). Canut va demanar temps mort i el conjunt urgellenc va poder segellar el primer parcial amb avantatge gràcies a cinc punts consecutius de Jovana Nogic (17-13). En el segon quart, l’equip belga va continuar amb el seu joc descarat, amb més llançaments triples que de dos, mentre que el Sedis es va col·lapsar en atac. La falta de clarividència i de punteria, amb percentatges molt baixos de cara a cistella (23% i un 18% en tirs de dos), va propiciar un parcial de 2-12 per a les visitants, que van obrir una petita escletxa en el resultat (19-25). Moore va reaparèixer en el tram final i un triple de Sydney Rose Wiese va donar oxigen a les locals (26-27), que no van poder evitar, però, arribar al descans amb desavantatge (26-29).

Després de la represa, el Sedis va intensificar la defensa i va recuperar la confiança i el control del partit amb un parcial de 13-2 (41-36). En tot cas, el Hema no defallia i un triple de Maesschalk (45-43) deixava el partit totalment obert amb vista a l’últim quart. En el període definitiu, sis punts consecutius de Nogic van impulsar el Cadí cap a la victòria contra un rival que ja mostrava símptomes d’esgotament. Maesschalk (18 punts) va anotar el sisè i últim triple, i aquí es va acabar la resistència del Hema. El conjunt de Canut, més consistent, va arribar molt més sencer al tram final i Moore, la millor amb 20 punts, 16 rebots i 26 de valoració, va rematar la feina per deixar el Cadí més a prop d’una altra fita històrica.