ACB

Una professió de risc

Bàsquet. Les lesions de Ferrari i Dani Pérez s’afegeixen als múltiples problemes que ha tingut l’equip per trobar un base estable tot el 2019

El Baxi Manresa afronta el 2020 pràcticament obligat a fitxar un nou director de joc després de la lesió de Dani Pérez, una baixa de quatre setmanes que deixa l’equip sense bases a la Champions League i amb només el temporer Cvetkovic, que també surt d’una lesió, com a base a l’ACB. El mateix entrenador de l’equip, Pedro Martínez, va fer una piulada en què confirmava que ser base i jugar al Manresa és actualment una de les professions de més risc en el mercat laboral. El nord-americà Frankie Ferrari, que havia de ser el titular i un dels grans referents ofensius de l’equip, s’ha lesionat ja dues vegades i trigarà dos mesos a tornar.

Abans que Ferrari i Pérez, que va assumir el nou rol de forma brillant, caiguessin ja ho havia fet també el jove Marc Peñarroya en un partit de la Champions League. No s’hi compta a curt termini. El 2019 va ser també dramàtic des del moment, a principis d’any, que Alex Renfroe va acceptar l’oferta del Partizan de Belgrad després de protagonitzar quatre mesos impecables.

El lituà Jakis Gintvainis, jugador clau en l’ascens de la LEB Or a l’ACB, també es va lesionar i finalment va marxar del club. L’arribada de l’experimentat Corey Fisher a l’equip que llavors dirigia Joan Peñarroya va ser una alenada d’aire fresc. Però el nord-americà tampoc va resistir el ritme de l’ACB i a l’abril es va fer un trencament fibril·lar que el va deixar definitivament fora de combat. Dani Garcia (Osca) i Sergi Garcia (València) van arribar com a cedits, però en aquell moment Peñarroya ja havia donat la batuta al suec Iffe Lundberg, que va sorprendre en una posició en la qual no havia jugat mai.

Problemes a Europa

La situació més crítica la té ara el Manresa a la Champions. Cvetkovic no està inscrit a la plantilla i el club no podrà incorporar cap més jugador fins a la segona fase, al febrer. Dimecres els de Pedro Martínez rebran un rival directe, l’Estrasburg francès, amb només un base, el jove del planter David Òrrit (18 anys), que ha jugat minuts residuals. Toolson o l’escorta Nelson, amb poc protagonisme fins ara, hauran de fer les funcions de base, però en el cas del primer una sobreexposició de minuts a dos partits per setmana pot ser fatal perquè és un jugador que ja va començar la temporada lesionat per un pinçament a les vèrtebres. Jordan Davis, fitxat a l’estiu i que també podia jugar de base, va durar poc més d’un mes perquè no va aconseguir el passaport de l’Azerbaidjan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)