ACB

Aquest Manresa no té límits

Bàsquet. ACB. Toolson remata el Baskonia en els últims segons després d’un partidàs de tot l’equip

El Baxi Manresa continua sobreposant-se a totes les dificultats que es troba en el camí i ahir, ja sense Dani Pérez i també amb la baixa de Sakho, va fer una exhibició de joc col·lectiu per tombar a domicili el Baskonia, esperonat després del triomf contra el Barça en l’Eurolliga. És la quarta victòria seguida dels de Pedro Martínez, que van deixar els bascos sense la copa i van igualar el seu balanç (7-9). Toolson va sentenciar el duel des del tir lliure en els últims segons tot i que, paradoxalment, va fallar el que li hauria donat el rècord històric de l’ACB, el 71è seguit que llançava. Janning va anotar un triple en l’últim instant quan el seu equip ja tenia el partit perdut.

Eric Michael va ser imparable en els primers minuts, però Kravish ràpidament va respondre i amb vuit punts va posar el seus al davant (10-12). El joc exterior també va acompanyar i dos triples de Cvetkovic i Toolson van marcar el camí (14-18) contra un rival que, a partir de llavors, no va trobar la fórmula per atacar la defensa de Pedro Martínez tot i el talent dels seus jugadors. En el segon quart es va mantenir el domini en el rebot dels catalans, sobretot l’ofensiu, i després del segon triple de Pere Tomàs i la cinquena cistella de Kravish l’equip va assolir la seva màxima diferència (24-32). Ivanovic va parar el partit i l’entrada de Shields i Fall va reactivar els locals, que tot i l’esforç no van aconseguir posar-se al davant abans del descans (39-39).

El Manresa no només va resistir l’empenta del Baskonia en el tercer quart, sinó que amb Kravish i Vaulet va tornar a fer una petita escapada (47-52). Un parcial de 9-2 rematat per un tres més u de Staukas va capgirar la situació (56-54), fet que no va intimidar els manresans, que amb una cistella de Nelson, jugant de base, va començar el darrer quart amb avantatge (56-58). Els locals van provar de trencar el partit, però Toolson i Cvetkovic es van conjurar per mantenir l’equip viu fins i tot després d’un triple de Shields (74-71) en un moment clau. La resposta va ser immediata. Gran defensa, rebot i dues cistelles de mèrit de Cvetkovic i Báez, gens intimidat per Shengelia (74-75). Báez i Vaulet, imponents tot el partit en defensa, van propiciar la recuperació de la pilota i el base serbi, en estat de gràcia, va trobar un forat per penetrar i gairebé sentenciar (74-77). Amb 76-77 una antiesportiva a Toolson, que va anotar tres dels últims quatre tirs lliures, va sentenciar un dels millors partits del curs del Baxi.

SENSE RÈCORD

Amb 76-77 Toolson va fallar el tir lliure que li hauria donat el rècord de l’ACB