ACB

El Manresa cau a Bilbao (88-77)

Bàsquet.

El Retabet Bilbao, l’equip més en forma de la lliga, ha frenat el Baxi Manresa, que aspirava a encadenar el sisè triomf a l’ACB. Els manresans, sense Toolson ni Nelson i amb algun altre jugador encara afectat pel brot de grip, ha arribat als últims cinc minuts viu (79-74), però el joc interior dels locals ha acabat sentenciant. Dulkys (15 punts) i Dani Pérez (14), que reapareixia, han estat els millors de l’equip de Pedro Martínez.

El Baxi no s’ha deixat intimidar en el primer quart i, fidel al seu estil, ha dominat el partit trobant les millors solucions en atac i ofegant el joc interior dels locals. Rafa Martínez, jugador format a Manresa, ha mantingut els seus dins del partit després que un parcial de 0-9 hagi marcat la línia de tot el quart (7-14). Amb el Bilbao defensant en zona el duel s’ha travat però dos triples de Dulkys en pocs segons han donat als catalans la seva màxima diferència (17-28).

Els locals han recuperat la seva capacitat d’intimidació en el segon quart. Primer ha estat Lammers, amb tres taps gairebé seguits, i després Balvin, imparable a sota, els que han anat canviant la dinàmica del duel. Els manresans no han trobat l’encert des de la línia de tres a diferència dels locals que han completat un 12-0 amb un triple de Schreiner, que poc després ha donat la màxima diferència al seu equip amb una altra cistella de tres (43-38).

El Bilbao ha sortit disparat del vestidor amb Sulejmanovic i Lammers multiplicant-se en les dues bandes del camp. Dues esmaixades dels pivots han posat el partit coll amunt (64-50). Dani Pérez, amb cistelles exteriors, i Sakho han evitat mals majors i l’equip ha sobreviscut fins els últims minuts després de dos triples de Dulkys (79-74). Sulejmanovic i Lammers, un altre cop, han aparegut per fer mal en atac i sentenciar el duel.