ACB

Domina, no sentencia i pateix

ACB. El Barça arriba a tenir disset punts de marge, però el Fuenlabrada es manté viu fins als darrers segons

El Barça es va emportar la victòria de la pista del Montakit Fuenlabrada (90-94) en un partit que va dominar des de l’inici, però que no va saber sentenciar i va acabar patint en els darrers minuts. Els blaugrana van posar fi a una setmana molt complicada de partits i amb tres desplaçaments els darrers sis dies. El Barça va atrapar el Real Madrid, que va perdre a casa contra el Baskonia (94-95). Els blaugrana van tenir 17 punts d’avantatge, però el Fuenlabrada es va situar a 2 en el darrer minut. En el Barça, sis jugadors van superar els 10 punts i el màxima anotador va ser Álex Abrines, amb 18.

Els blaugrana van ser efectius des de l’inici (0-5) i van estar encertats en el llançament de triples en els primers deu minuts: en va fer 5 de 8. El Fuenlabrada va tenir problemes per anotar i el Barça va arribar als 11 punts de diferència en el minut set (8-19). Els darrers minuts del primer quart, va aparèixer Álex Abrines, que va fer la seva primera cistella per al 12-22 amb què va finalitzar el primer període i es va convertir en l’autèntic protagonista del segon. En els segons deu minuts, els madrilenys van estar més centrats, mentre que pel Barça va ser Àlex Abrines qui va mantenir l’avantatge i el va incrementar amb els 15 punts, amb tres triples, que va fer en aquests minuts. A cinc minuts del descans, els blaugrana van arribar a dominar de 17 punts (20-37), però no van mantenir el ritme d’encert. El Fuenlabrada va fer un 8-0 de parcial, es va apropar en el resultat i es va arribar al descans amb un 36-47 per al Barça.

Reacció dels locals

En el tercer període, el Fuenlabrada va situar-se a només 5 punts (48-53) en una demostració que no estava vençut. Malcolm Delaney i Nikola Mirotic van mantenir els blaugrana per davant amb avantatges de deu punts, però en cap moment el Barça va poder marxar definitivament en el resultat.

En els darrers deu minuts, els locals van incrementar la seva defensa i, a tres minuts del final, es van tornar a situar a cinc punts (79-84).

El manresà Marc Garcia va ser clau en la reacció de l’equip madrileny i va acabat anotant 28 punts. Un triple seu va situar el Fuenlabrada a dos punts (86-88) a 50 segons per acabar. El Barça va aguantar les escomeses dels locals, que van tenir un atac per empatar si feien un triple (88-91), no es va deixar sorprendre i es va emportar la victòria a la pista d’un equip que està en zona de descens.

EL PROTAGONISTA

Hem pensat que el partit estava guanyat i ells han tingut més energia per acabar un partit igualat en els últims minuts