Eurolliga

El cicle de l’aigua

El desbordament del Ter i de la riera de Sant Gregori provoquen una inundació mai vista i dramàtica per a l’Spar Citylift, que perd tot el que tenia a les seves instal·lacions i es queda sense pavelló per un temps indefinit

Fontajau es va alçar després que uns degoters televisats d’infaust record al pavelló de Palau provoquessin una de les poques xiulades que Quim Nadal es va endur en la seva època d’alcalde. Paradoxes de la vida, ahir el bàsquet va haver de fer la ruta inversa, de Fontajau cap a Palau, també per culpa de l’aigua. No va caure del cel aquesta vegada. El pavelló es va veure sorprès pel desbordament implacable del Ter. El pavelló s’havia despertat com en un dia qualsevol abans d’un gran partit d’Eurolliga. El riu baixava, això sí, amb una força gairebé termonuclear i era una de les atraccions turístiques del dia a la ciutat. Les jugadores i el cos tècnic del Gdynia van dirigir-se al pavelló per fer l’entrenament del dia de partit. Ni una gota d’aigua a l’entrada ni, encara menys, al parquet de la pista. Mentre elles practicaven el tir, però, el pantà de Susqueda continuava desembassant milers de litres per segon i un torrent insaciable es dirigia directament a una de les grans infraestructures de Girona.

Amb les jugadores de l’Uni a la pista finalment el riu i els rierols del voltant van dir prou i, gairebé per sorpresa, l’aigua va entrar com un petit tsunami per les portes laterals. Totes les proteccions que els tècnics de la instal·lació hi van posar van ser inútils. No només el parquet de la pista principal i la lateral van quedar inundades, sinó que el líquid invasor, sense pietat, va accedir també a les oficines del club i al magatzem, on l’Uni guarda, entre molt material rellevant, els trofeus de l’entitat i molt del equipament oficial de les jugadores, així com les vambes. “Ho hem perdut tot”, reconeixia el president, Cayetano Pérez, a la tarda. “És una catàstrofe per al club”, hi afegia el tècnic, Èric Surís, partidari de suspendre el partit.

“La inundació no ha vingut directament del Ter sinó d’una de les rieres que ve de Sant Gregori. L’aigua ha entrat per la porta de les ambulàncies i s’ho ha endut tot”, va precisar la regidora d’Esports, Eva Palau. Dona per fet que no s’hi podrà fer esport durant un període “llarg”, però admet que l’Ajuntament ja ha començat contactes per a una possible solució d’emergència.

Balanç de danys

El problema amb què es troba ara l’Uni i també el Girona, els dos clubs professionals de la ciutat, és el temps “de baixa” del seu pavelló, que es pot allargar més de dos mesos segons les primeres impressions. Això comporta una situació de crisi sobretot per a l’Uni, que no té cap pavelló a la ciutat on encabir els seus 2.600 abonats.

D’entrada el partit de demà contra l’Araski (20.00 h) es tornarà a jugar a Palau. El següent partit a casa és el del diumenge 16 de febrer contra l’Avenida, un duel que podria decidir el lideratge de la lliga regular i que ara mateix sembla impossible que es pugui jugar a Fontajau. El Bàsquet Girona jugarà diumenge contra el Múrcia a Palau en espera d’una solució definitiva. Per la gestió de tots els equips de bàsquet de la ciutat, quedar-se sense Fontajau durant tant de temps és tot un drama. Hi havia una moratòria no oficial per a la creació de nous equips de base perquè no hi ha literalment més pistes on entrenar-se, un problema del qual ja s’havia queixat el Girona.

Sense patinatge

Fontajau també es quedarà sense un dels grans esdeveniments de cada temporada, el campionat territorial de grups de xou, programat per al diumenge 2 de febrer i pel qual s’havien venut ja unes 4.000 entrades, a prop del 80% de la capacitat del pavelló. No hi ha cap altra instal·lació a les comarques gironines que pugui agafar-ne el relleu.

El que ha passat avui és una catàstrofe per al club; era partidari d’ajornar el partit
Èric Surís
Entrenador de l’Spar Citylift
Buscarem alguna solució d’urgència, però primer hem de treure l’aigua de les instal·lacions
Eva Palau
Regidora d’Esports
Tenim uns dos metres d’aigua i ho hem perdut tot. Estarem mesos sense pavelló
Cayetano Pérez
president de L’Spar Citylift

El pitjor

Nom i Cognom

Text per explicar qui ha estat el pitjor del partit

El millor

Nom i Cognom

Text per explicar qui ha estat el millor del partit

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)