ACB

El Baxi Manresa perd portant al límit al Madrid (75-80)

Bàsquet. Lliga ACB. Enorme defensa dels de Pedro Martínez, que guanyaven de set (66-59) a nou minuts pel final. Vaulet, amb 19 punts, màxim anotador del partit

Derrota ajustadíssima (75-80) al Nou Congost d’un gran Baxi Manresa, que ha tornat a sobreposar-se a les baixes, competint i portant al límit a tot un Real Madrid, que ha patit de valent per guanyar.

Davant les baixes de Rudy, Randolph i Mickey han estat Carroll i Deck els que han agafat el partit per les banyes des del primer moment. El 2-12 de sortida ha obligat a Pedro Martínez a aturar el partit de seguida i demanar més circulació i atacs més llargs. I és que la tempesta blanca no ha amainat. El 10-24 ha fet por, però Vaulet ha estat l’heroi des de la seva sortida fent oblidar l’absència de Toolson. Un 7-0 d’ell ha tancat el primer quart amb esperances (17-26).

Al segon han tornat els 14 de desavantatge amb un triple de Thompkins (19-33). Però ha estat llavors quan ha arribat el millor joc local, amb un 15-2 (34-35) espectacular gràcies a la millora enorme a darrera, a córrer i a Vaulet. Una exhibició que ha deixat molt viu a l’equip del Bages al descans (38-40). A la represa s’han acabat els gran parcials i el matx ha entrat en el fang, en dinàmica d’igualtat màxima, amb Kravish aguantant la nau manresana i Tavares la visitant gràcies al rebot ofensiu. El 62-57 del final del tercer quart ha estat el premi a l’enorme defensa dels catalans, que han afrontat el tram final fins i tot amb set de marge (66-59) a nou minuts pel final. És quan ha aparegut la versió més sòlida del Madrid amb Campazzo i un 2-10, que han estret i molt el marcador (68-69). Així ha seguit fins a un minut del final (73-72), quan el base argentí amb una assistència a Deck (73-74) i els tirs lliures ha sabut sentenciar. Pérez i Cvetkovic han fallat dos triples claus i els blancs han acabat sumant, això sí, patint més que mai.