FEB

El Girona perd el duel pel primer lloc (61-70)

Bàsquet. Els gironins enllacen dues derrotes per primer lloc i, deseperats pels àrbitres, han encaixat un 0-13 al final

El Girona ha encaixat la cinquena derrota, la segona seguida i la segona contra el Múrcia, amb qui compartia balanç i contra el qual arrossegarà un 0-2 al grup d’ascens. Els vermells han anat de més a menys, arribant a tenir una màxima de tretze al tercer quart (41-28 triple de Sàbat), però han acabat perdent els papers amb el base i l’entrenador desqualificats i Sevillano empaitant els àrbitres camí del túnel de vestidors

Graham entrat el darrer minut i Sàbat als darrers instants, els dos de 6,75m, han permès el Girona acabar el primer quart per davant, 17-14 i després que Oluwatosin capgirés el marcador amb set punts seguits, inclòs el primer triple visitant (11-13). El Múrcia ha fet 1/11 al primer quart, amb els vermells sumant també amb addicionals: Sevillano 3-0 i Hester 11-8 i després del primer triple local (Moreno 8-8).

Poder interior

Els locals han necessitat més de dos minuts per anotar al segon quart (19-18 Niang), que començava amb antiesportiva de Sàbat en tot just la segona falta dels vermells –Cosialls 1:17 del primer quart abans–. Hester de tres ha establert una primera màxima superior als 3 en tot el partit (23-18) i Mor de mitja distància l’ha ampliat a 6:17 pel descans (25-18) obligant el tècnic visitant a aturar el rellotge. El pivot de Miami hi ha insistit de lluny (28-20) i, també de 6,75 m, Sevillano a 3:30 era el primer exterior gironí en encistellar al segon quart (31-22). Però el poder interior es veia també al darrere, amb només dues cistelles en joc del Múria, el 28-22 de Nielsen (el base) i el 31-25 de Niñirola (escorta), en el segon encert de tres.

Sàbat, després d’un rebot la lluita pel qual acabava amb la pilota a mig camp, feia el 33-25 i, el base de Llagostera, el 37-25 amb tres tirs lliures seguits amb tècnica entre el primer i el segon de la falta, també transformat, inclosa.

Menys

Un tir lliure de Sevi (38-28) i nu triple de Sàbat (41-28) no han estat suficients per aguantar la sortida del Múrcia, que s’acostava 6 després de recuperació (Nielsen) passats quatre minuts i mig. Niang de sota ha fet el 43-38 a menys de tres minuts i, amb triples de Whelan i McGylin la diferència s’ha esfumat (45-44) abans que Whelan posés el Múrcia per davant des de 4,60 m i Graham fes que els vermelles acabessin el tercer quart per davant tot i el 10-20 i 4-25 en valoració (47-46).

I més

Esteban en suspensió i Hester d’ofensiu (51-46) han mostrat les intencions del Girona al darrer parcial. Amb Hester i Cosialls junts, el primer ha assistit el segon (55-48) abans que Whelan amb quatre punts seguits fessin tornar Sàbat i Sevillano a menys de sis minuts (55-52).

Niñirola de tres ha empatat a 55 a cinc minuts i, Sàbat amb falta rebuda, completava el 3+1 (61-57) amb què els 1.823 espectadors es fregaven els ulls. Però el llagosterenc ha passat un bloc directe per darrere i Whelan ha fet el seu tercer triple, a 3:05 (61-62).

Sevillano ha estat eliminat amb la cinquena, en atac a 1:12 i sense que el marcador s’hagués mogut encara i, a 20 segons, els àrbitres han centrat el focus amb falta de Moreno i tècnica desqualificant a Sàbat, que acabaria amb Whelan anotant els tres tirs lliures: 61-65.

Moreno ha fallat el triple i, protestant, Formento ha saltat al parquet i ha acabat desqualificat a 14 segons abans d’un rosari de tirs lliures que acabaria amb el 0-13 final.