Eurolliga

El Baxi Manresa es col·lapsa a Oostende (85-72)

Bàsquet. Ha desaprofitat 18 punts d’avantatge (40-58) i haurà d’esperar a l’última jornada per certificar l’accés als ‘play-off’ de la Champions League

El Baxi Manresa ha perdut contra l’Oostende (85-72) i ha desaprofitat la segona oportunitat per segellar la classificació per als play-off de la Champions League. L’equip bagenc s’ha col·lapsat inexplicablement en els últims 15 minuts, on ha encaixat un parcial de 45-14, i ha deixat escapar un partit que tenia totalment controlat (40-58). La derrota l’obligarà a superar en l’última jornada el Dinamo Sassari per no haver de dependre d’altres resultats.

El Manresa ha començat fred, erràtic en atac i fluix en defensa. El conjunt flamenc ha colpejat primer (11-6), tot i que dos triples de Magarity i Jou han tornat a ajustar el resultat (15-14). La reacció bagenca ha estat un miratge perquè l’Oostende era qui portava el ritme de joc i el seu domini en el rebot li permetia segones possibilitats de tir o jugades de tres punts. Amb aquest panorama, la formació local s’ha apuntat clarament el primer parcial (27-18), amb 9 punts de Shevon Thompson. En el segon quart el partit ha canviat radicalment. El conjunt de Pedro Martínez ha jugat amb molta més energia, ha ajustat la defensa i ha pogut córrer en ràpides transicions. D’entrada, ja ha aconseguit un primer parcial de 0-10, que capgirava el marcador (27-28), i ha acabat el quart amb un global de 7-25, que li permetia arribar al descans amb un màxim avantatge de 9 punts (34-43). Vaulet, Mitrovic i Baez, tots tres amb 9 punts, han liderat la remuntada manresana.

El tercer quart ha estat boig. Inicialment, el Manresa ha continuat amb la mateixa dinàmica i amb un gran encert en els llançaments ha ampliat la renda fins als 18 punts (40-58). El partit estava sota control, però l’expulsió de l’entrenador local Dario Gjergia després de dues tècniques ha exercit de revulsiu per a l’Oostende. L’equip bagenc s’ha col·lapsat i el rival, amb un parcial de 14-0, ha tornat a ajustar les diferències. El conjunt flamenc s’ha apropat fins als 3 punts (57-60), però si més no el Manresa ha arribat amb avantatge a l’últim quart (57-61). L’equip català no ha estat capaç de capgirar aquesta tendència i l’Oostende, amb Angola i Mwema com a referents (20 punts tots dos), ha culminat la remuntada i ha segellat el triomf local, amb un últim parcial de 28-11.