FEB

Crida a la solidaritat

Bàsquet. L’Uni confia que la campanya per recollir fons demostri que l’arrelament del club és cada vegada més gran i que en garanteixi el futur no només a curt termini

El director general de l’Spar Citylift, Xavi Fernández, admet que tota la planificació esportiva per a la temporada 2020/21 està aturada per raons òbvies. El club intenta ara mateix mitigar l’impacte econòmic de la inundació de Fontajau, que no era només la seva pista sinó la seva seu social. Només una jugadora té contracte per a la temporada vinent (Helena Oma, ara lesionada) mentre que el club té una opció per renovar María Araújo. “Algunes jugadores ja han fet algun oferiment que demostra sobretot la seva qualitat com a persones i el luxe que tenim de poder comptar amb elles, però ara hi ha coses més urgents abans de fer l’equip del curs vinent”, admet Fernández.

El director general, que va xifrar fa unes setmanes entre 200.000 i 300.000 les pèrdues pel temporal, explica que el club encara no ha sortit del tot de l’estat de xoc però que l’onada de solidaritat també està essent extraordinària. “De vegades també hem criticat les institucions però l’Ajuntament, amb Marta Madrenas i la regidora Eva Palau, estan fent una tasca impressionant perquè el club no s’aturi.” En aquest sentit, Fontajau disposarà d’un parquet nou cedit per Tarragona per jugar contra l’Avenida el dia 16 si és que s’aconsegueix instal·lar-lo a temps. El director general també assenyala que malgrat els problemes els salaris de tots els treballadors del club, incloent-hi les jugadores, estan garantits.

Es jugarà a Girona

“Tenim deu dies de marge per rebre l’Avenida i esperem jugar a Fontajau, però a banda del parquet hi ha un munt d’altres coses que s’han de tenir a punt, des de les taquilles fins a les lliteres. En tot cas hem descartat l’alternativa de jugar fora de Girona. O ho farem a Fontajau o a Palau”, explica Fernández, que confia que tant la campanya de micromecenatge com la nova campanya d’abonats –el club ja en té uns 2.700– serveixi perquè tota la gent que està oferint el seu suport al club ho pugui fer també de manera més efectiva. “La resposta està essent fantàstica, també de les empreses. Encara que sigui per un cas com aquest ens estem adonant que això no és un club de volada curta o una moda, sinó un projecte seriós que pot esdevenir sostenible si superem aquest mal moment.”

El club encara està fent inventari de totes les pèrdues a les oficines. Tot i que els trofeus més simbòlics –les dues lligues– s’han pogut salvar, n’hi ha molts d’altres que no es podran recuperar.

El mèrit esportiu

El director general entén que les jugadores no s’han pogut aïllar en cap moment de la situació de l’entitat, dramàtica en els moments posteriors a la tempesta. “No ha estat fàcil per a ningú, nosaltres tenim una confiança absoluta tant en elles com en l’staff perquè lluitin fins al final per tot malgrat que els equips sempre poden tenir alts i baixos, no només el nostre.”

El compte corrent que ha habilitat el club per fer aportacions voluntàries és ES16 2100 9046 9202 0007 8468.

PROTAGONISTA

La planificació esportiva per a la temporada 2020/21 està aturada, volem garantir la sostenibilitat present
Amb la resposta es demostra que això de l’Uni no és una moda sinó un projecte de futur
Xavi Fernández
Director general de l’Uni
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)