Eurolliga

Mirotic, com Messi: se sap que ho farà però ningú pot frenar-lo

Eurolliga. El montenegrí, igual que a València, dona el triomf amb un moviment galàctic en l’últim segon, talla set anys sense vèncer a Moscou i els de Pesic ja són a quarts

A l’NBA es diu buzzer beater. A Europa, tir en suspensió fent un pas enrere després d’un gir. Però, aquí i allà, Mirotic només té un nom: galàctic. És com Messi, tothom sap que serà ell però ningú el pot frenar. Igual com a València. El blaugrana, amb 80-80 i 5,1 segons per al final, sabia que la pilota seria per a ell, que se la jugaria. Va rebre per fer una acció que hauria de posar-se en tots els clínics de fonaments, amb un moviment de peus més típic de ballarí que de jugador de bàsquet amb moltes hores de repeticions al darrere, per anotar una cistella només a l’abast de les estrelles. I, per sort, el Barça té aquesta estrella. Els de Pesic, que feia cinc anys que no guanyaven a l’OAKA d’Atenes, van tallar la mala ratxa. Ahir ho van fer a Moscou on ensopegaven des del curs 2012/13. El Barça s’assegura la classificació per als quarts a vuit jornades per al final! A més, el triomf contra el CSKA deixa els russos a tres partits, cosa que, amb el que queda per jugar-se, vol dir que els blaugrana tenen gairebé assegurat disposar del factor pista als quarts. El Barça encadena set victòries consecutives després de superar dos desplaçaments de màxima dificultat amb nota.

El duel va començar amb Higgins de titular i anotant els quatre primers punts en el seu retorn allà on va fer eclosió a Europa. Els de Pesic van sortir concentrats (0-7), el CSKA va reaccionar (7-7) però amb un bon treball col·lectiu els de Pesic van tornar a obrir forat (9-18). El Barça va tenir els quatre minuts de desencert i va encaixar un 13-0 (22-18). La renda va ser per als russos fins al descans (40-38), al qual es va arribar amb un triple de Mirotic en l’últim segon.

En el segon temps les rendes van ser mínimes i es va arribar a un final d’infart. James, que havia perdut una pilota clau a 8 segons per al final amb 77-78, va anotar un triple impossible per empatar (80-80). I, quan semblava que el matx anava a la pròrroga, va aparèixer el déu blaugrana per decidir amb la seva sang freda habitual. Per això el van fitxar.

ELS VESTIDORS

Volíem fer falta a James però no ho hem sabut fer; després, tenim un jugador que controla les emocions
Svetislav Pesic

BRANDON DAVIES

1/8
triples
tenia el nord-americà en tres anys en l’Eurolliga. Ahir 4/4.
La jugada final estava preparada perquè me la jugués i he tingut sort perquè m’ha sortit com volia
Nicola Mirotic
Estem fent passos endavant per aconseguir el nostre objectiu de tenir els quarts amb el factor pista
Cory Higgins

Segon pitjor partit de James en l’Eurolliga

Si alguna cosa va aconseguir el Barça es anul·lar Mike James, que es va quedar en només 9 de valoració –té una mitjana de 20,7– i va acabar amb 4/11 en tirs de camp. Només contra el Bayern (7 punts) havia fet un pitjor partit (2 de valoració). Al final va fer un triple, això sí, a l’abast de pocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)