Eurolliga

Pau Gasol obre la porta a tornar al Barça

Bàsquet. Admet que és una possibilitat real i que li permetria de preparar els Jocs de Tòquio, ara el 2021

Pau Gasol (1980, Sant Boi de Llobregat) ha admès per primera vegada que la possibilitat de jugar al FC Barcelona la temporada vinent és una “opció atractiva” perquè li permetria de preparar-se en condicions per afrontar la darrera competició de la seva trajectòria, els Jocs Olímpics de Tòquio, ajornats fins a l’estiu del 2021. Gasol va parlar d’aquesta possibilitat en el popular podcast de l’NBA The Lowe del reconegut periodista nord-americà Zach Lowe.

Pau Gasol, que farà 40 anys el 6 de juliol, va jugar en el Barça entre el 1998 i el 2001 abans de fer el salt a l’NBA amb els Memphis Grizzlies, que el van triar en el número 3 del draft. “Jugar al Barça és una possibilitat interessant però també és atractiu tornar a l’NBA”, va dir el jugador, inactiu els darrers mesos per culpa d’una lesió al turmell. “Barcelona significa molt per a mi”, hi va afegir.

L’ajornament dels Jocs ha estat una petita benedicció pel germà gran dels Gasol, perquè la rehabilitació li complicava arribar a temps aquest estiu als seus cinquens Jocs Olímpics, competició en què ha guanyat dues medalles de plata i una de bronze. El pivot de Sant Boi es va operar fa alguns mesos i va deixar els Bucks, el darrer equip a l’NBA també del blaugrana Nikola Mirotic. El seleccionador espanyol havia expressat els seus dubtes respecte de la recuperació del pivot, que a més tenia el repte d’arribar a Tòquio sense haver competit durant tot l’any. Pau Gasol ja es va perdre el campionat del món de la Xina de l’any passat i, de fet, els seus companys no el van necessitar per aixecar el títol.

L’exemple de Marc

Zach Lowe va preguntar a Pau Gasol sobre la possibilitat de tornar a Barcelona després que fa algunes setmanes Marc Gasol va confirmar per enèsima vegada que li agradaria jugar una última temporada a Girona abans de retirar-se. De fet, va oferir al seu germà la possibilitat de recuperar-se a Fontajau. Marc és el president del CB Girona i Pau, el vicepresident.

Amb tot, una cosa és entrenar-se a Girona amb un equip que com a molt jugarà en la LEB Or –no està clar com quedaran encara els ascens i descensos de la FEB–i l’altra fer-ho i jugar al Palau Blaugrana amb el Barça, un dels grans de l’Eurolliga. Com passa sovint el problema pot ser econòmic, perquè el Barça, amb la crisi actual, no podrà oferir un gran contracte. A l’NBA Gasol té un bon cartell, però les seves darreres lesions i l’estil de joc, amb transicions ràpides i constants, podrien dificultar el seu procés de recuperació, a banda de la gran quantitat de partits que es juga cada temporada.

LA LESIÓ

No ha jugat en tota la temporada després d’una operació al turmell

ELS CINQUENS JOCS

El seu objectiu és cloure la seva trajectòria en una gran competició internacional

El contracte d’Ante Tomic s’acaba a l’estiu

Tot el desgavell que està provocant la crisi del coronavirus també ha afectat la planificació de la temporada 2020/21 del Barça. L’equip blaugrana té confirmat en el joc interior la presència de Pustovy, Davies i Oriola. Tots tres acaben contracte l’estiu del 2021 i, per tant, l’arribada d’un pivot és cap gran urgència. Ara bé, a qui sí que se li acaba contracte és al croat Ante Tomic (33 anys), jugador de característiques similars a Pau Gasol. Tomic no només és jugador encara rellevant sobre el parquet, sinó que és el capità de l’equip i l’home que ha donat la cara durant la negociació en la qual els jugadors van acceptar de retallar-se el sou. La seva mediació va ser clau, a més, perquè Nicola Mirotic arribés l’estiu passat a l’equip. La seva presència en l’equip, doncs, va més enllà de l’aportació estrictament esportiva. Pesic, de fet, continua confiant en les seves prestacions perquè el rendiment de Baron Davies ha estat fins ara molt irregular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)