NBA

L’NBA no prendrà cap decisió, com a mínim, fins l’1 de maig

Bàsquet. El comissionat, Adam Silver, diu que aquest mes d’abril és impossible saber què pot passar

El comissionat de la NBA , Adam Silver, no té prevista cap decisió sobre quan es reprendrà el curs 2019/20, com a mínim, fins l’1 de maig. L’argument és que pandèmia del coronavirus fa gairebé impossible projectar què pot passar en un futur immediat. El màxim executiu ho ha explicat aquesta nit al twitter de la NBA, en el marc de la campanya #NBATogether.

“El que vaig dir als meus amics la darrera setmana és que hem d’acceptar que, almenys durant l’abril, no estarem en condicions de prendre decisions.” assegura Silver, prudent: “I no crec que necessàriament l’1 de maig hi estiguem”.

El positiu de Rudy Gobert, dels Jazz, va precipitar la suspensió de la NBA el 12 de març. Va ser la primera lliga professionals dels EUA que es va aturar. La lliga regular s’hauria d’acabar la setmana que ve, el 15 d’abril i, els play-off, arrencar al cap de tres dies. Quan es va deixar de jugar, quedaven 259 partits per disputar-se.

En cas que es tornés a reprendre el curs, Silver diu que no s’ha decidit si s’aniria directament a les eliminatòries pel títol, ni en quin format serien.

S’estima que, en cas de no poder-se acabar el curs, les pèrdues s’acostarien als 800 milions de dòlars.

Normes

La NBA ha enviat a les 30 franquícies un seguit de pautes a seguir en relació els candidats de la NCAA en el proper Draft. Passen per la prohibició d’entrevistar-se o seguir en entrenaments els jugadors. El sorteig està previst per l’endemà de Sant Joan al Barclays Center de Brooklyn, tot i que Nova York s’hagi convertit en la zona amb més afectació per la COVI-19 fa que aquesta seu sigui, també, una incògnita a resoldre.

La clau de volta

La lliga i el sindicat de jugadors asseguren que les proves ràpides per detectar el coronavirus són imprescindibles per poder reprendre la normalitat. Serien anàlisis similars als de la diabetis, amb una petita punxada en un dit, quinze minuts després de la qual se n’obtindria un resultat.

El Washington Post publica que els Laboratoris Abbott, des d’Illinois, van enviar aquestes proves arreu dels EUA la setmana passada. L’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA), els hauria aprovat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)