FEB

Geo Bahí: “El club s’ha portat molt bé amb nosaltres”

Bàsquet. La capitana del Cadí explica que Sydney Wiese ja ha donat negatiu en un segon test i que alguna altra jugadora ha tingut símptomes de la malaltia sense més conseqüències

Georgina Bahí (1,91 m 1989) passa la quarantena a La Seu d’Urgell, on exerceix de capitana del Sedis en el seu sisè curs al Cadí, el cinquè seguit. La pivot gironina ha explicat al canal oficial del club al You tube com omple el seu temps, amb trencaclosques, sèries, lectura, anglès i exercici físic a les tardes. “És un encert perquè hi havia moltes persones que el volien fer i tindrà força gent” diu sobre el primer curs d’entrenador, en línia, de la Federació Catalana que també ha començat.

“Hi penso, serà complicat que es reprengui la lliga però no hi deixes de pensar, com acabarà aquesta temporada i què passarà amb la que ve: qui anirà a Europa, si s’hi pot anar?” diu sobre la incertesa que afecta la societat i, també, el món de l’esport en general i el bàsquet en particular.

Sobre la plantilla del Cadí i el primer positiu de Sydney Wiese (1,83 m, 1995) per coronavirus quan acabava d’arribar als Estats Units després de desvincular-se del Sedis, fa tres setmanes, Bahí ha explicat que l’escorta nord-americana ja ha donat negatiu en un segon test i que alguna altra jugadora ha tingut símptomes de la malaltia sense més conseqüències.

La capitana de l’equip mostra el seu agraïment amb el Sedis. “El club ens ha tingut informades en tot moment del què saben, que no és gaire més del que sabem nosaltres. S’ha portat molt bé en el sentit dels contractes i des del primer dia van posar-se al nostre costat” diu. I qüestionada per la il·lusió de tornar a jugar competició europea, ha destacat: “és una experiència molt bona, hem fet molt bon paper i per a un club com nosaltres seria molt important per seguir creixent i seguir gaudint de la feina que fan des de fa temps”.

La lliçó

“Valorar una mica més les petites coses, les que tenim a prop. Aquest confinament ens fa veure que molts cops no necessitem tantes coses. I cuidar-nos una mica més, el món i la natura ens dona tocs d’atenció” són les conseqüències que segons la gironina se’n poden extreure de la crisi per la COVID-19.

El primer

“Baixar a veure la meva família i estar amb els nebots, que els veig per vídeo trucada però no és el mateix. Tinc ganes de passar uns dies amb ells. I després fer activitats a fora: esport, depèn de quan sigui anar a la platja ja que hi sóc...” és el primer que té previst fer Geo Bahí quan s’aixequi l’Estat d’Alarma.

@sedisbasquet

La pivot ha respost també les preguntes que han fet arribar al club els usuaris d’Instagram. La primera, què ha canviat d’ella respecte la seva etapa al Sant Adrià, a la Lliga Femenina 2 (2007-9). “L’experiència. És un grau i et permet, psicològicament, afrontar els partits o moments difícils amb més calma per afrontar les situacions. He millorat a nivell tècnic i tàctic però segueixo sent la jugadora que li agrada tirar, córrer i ajudar l’equip al darrere. I al davant fer jugar l’equip més que anotar” ha respost.

De l’experiència com a jugadora a la selecció estatal diu que “és una recompensa a tot el treball que portes fent des de fa tants anys. I compartir el dia a dia amb elles és molt enriquidor”. Bahí també ha estat com a preparadora física en un cos tècnic de les seleccions FEB i afirma que poder viure l’experiència des de l’altre costat també serveix molt.

En un sentit més personal, de La Seu d’Urgell destaca que és un poble molt proper i familiar: “Ho tens tot i, estar a prop de casa, també ho valoro”. Estar un any a Burgos després del primer curs al Cadí, i tornar, és un factor que permet a la pivot gaudir més aquests valors intrínsecs al Sedis.

Bahí també ha repassat la seva trajectòria, des de l’escola a Salt, al GEiEG, el Segle XXI, el Sant Adrià, l’Uni Girona quan va pujar a la Lliga Femenina que hi va debutar a la categoria i hi va estar tres anys abans d’arribar a La Seu. “És un orgull i quan en un lloc et tracten bé, perquè canviar d’aires” afirma sobre les sis temporades que ja duu a l’Alt Urgell.

“L’any del Miguel [Ángel Ortega] amb el tercer partit a Salamanca [la semifinal del títol de lliga el 2015, després de forçar-lo a La Seu]. Els derbis catalans i partits de la temporada passada: la copa, el tercer partit a aquí conta IDK, el que vam guanyar a València que l’equip va treure forces d’on no n’hi havia i el debut aquest any a l’Eurocopa” són els bons records que apunta Geo.

“No ho sé, són molts anys i molts partits però mai se sap i menys en la situació en què estem ara. Però això sempre serà casa meva i això és el més important” ha dit, qüestionada per la possibilitat de tancar la seva trajectòria com a jugadora professional al Cadí.

“Ànims ha tots, són dies que potser no esperàvem passar però estic segura que això ho superarem tots junts” és el missatge amb què s’ha acomiadat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)