FEB

Interrogants a tort i a dret

Bàsquet. La FEB dona per acabades les competicions sense descensos i amb fases d’ascens que no sap si es faran; les places europees, en mans de la FIBA

Les lligues estatals que organitza la FEB són història d’ençà de la resolució de la comissió delegada per la qual no hi ha campió a la Lliga Femenina ni descensos. Quant a ascensos, s’estableixen unes fases que fins al 25 de maig no es podrà dir si s’arriben a disputar en funció de com evolucioni la crisi del coronavirus. Serien abans del 30 de juny i s’ha determinat quins equips pujaran si la manca de garanties sanitàries impedeix de jugar-les.

Menció a part mereixen les places per a l’Eurolliga i l’Eurocopa del curs que ve. La FIBA ha d’atorgar el nombre de places a la FEB en funció d’un rànquing de clubs que no podrà tenir en compte el desenllaç de les competicions d’aquesta temporada, les fases finals a vuit dels quals s’haurien de jugar al setembre –l’Uni és als quarts de l’Eurocopa, provinent de l’Eurolliga–. LaLliga Femenina no té campió, però sí un ordre, com les altres competicions, des de la classificació a la darrera jornada de lliga regular (8 de març).

L’Avenida (19-3) és primer i anirà a l’Eurolliga. L’Uni (18-4), segon, també sempre que la FIBA doni dues places –el curs passat només en va donar una–. El Gernika (17-5), el València (14-8), l’Araski (12-10) i el Cadí (com l’Ensino o el Tenerife, 11-11) ocuparan les places de l’Eurocopa sempre que l’Spar Girona –Citylift no serà patrocinador a partir del 30 de juny– repeteixi a la màxima competició.

Hi volen anar

Girona i la Seu d’Urgell volen tornar a ser places de les dues competicions europees. L’Uni té el compromís de Spar i ha d’obrir el contacte amb les institucions. A Fontajau hi ha quatre jugadores amb contracte: Araújo, Oma, Xargay i Reisingerová, el retorn de la qual s’ha anunciat recentment. El Sedis depèn també de conservar el suport que ha rebut aquest darrer curs per al debut continental i, en el seu cas, té les bases Laura Peña i Marina Lizarazu amb un any més contracte i Georgina Bahí i Yurena Díaz amb una pròrroga per executar.

La Lliga Femenina 2

La segona categoria estatal passarà a tenir tres grups la temporada que ve. L’Estudiantes i el Sant Adrià, líders dels seus grups, pujaran si no s’arriba a jugar la fase. Si es disputa, seria en dos grups de sis dels vuit millors equips de la categoria que vulguin aspirar a la plaça, per al primer de cadascun dels grups. Per tant, la plaça requeriria dos partits.

Amb Jordi Plà

El Bàsquet Girona, amb l’experiodista especialitzat d’aquest diari com a director esportiu, serà de LEB Or el 25 de maig si no hi ha les garanties sanitàries que permetin de disputar la fase. Els tres primers del grup d’ascens –Múrcia, Girona i Tizona, per aquest ordre– ocuparien les places. Si es pot fer la fase, el Múrcia pujaria sense jugar-la i els altres dos sortirien d’unes eliminatòries en què l’equip gironí jugaria contra el vencedor d’un partit entre cinquè i sisè. El tercer i quart de la classificació es jugarien, també a un partit, la plaça restant. Aquesta fase serà amb equips interessats en l’ascens, entre els quals el Prat i el Barça B, que el curs passat van baixar de la LEB Or.

El Tarragona –líder del seu grup a EBA– pujarà si no hi ha fase. L’Igualada –el Vic, primer, hi renuncia– i l’UBSA Sant Adrià, segons hi aspiren.

El Valladolid i el Guipúscoa, els dos primers de la LEB Or, seran ACB si no hi ha fase. Si n’hi ha, comença amb un duel directe el vencedor del qual puja i, el perdedor, passa a una altra amb els guanyadors del Corunya-Càceres, l’Alacant-Breogán i el Palència-Melilla.

SENSE JUGAR

El Sant Adrià (LF), el Girona (Or) i el Tarragona (Plata) pujaran si no es disputen les fases
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)