FEB

Jordi Plà Comas serà el nou director esportiu del Girona

Bàsquet. El periodista, vinculat a aquest diari des d’abans de la fundació d’El 9 Esportiu fins al 2018, agafarà les regnes del club que presideix Marc Gasol quan s’aixecarà l’estat d’alarma

Jordi Plà Comas és la persona en qui el club de Marc Gasol confia la direcció esportiva per al curs que ve. És una funció que el periodista especialitzat en bàsquet començarà a exercir quan s’aixecarà l’estat d’alarma. El llagosterenc, que treballava fins ara a Càritas Girona, va formar part d’aquest diari des d’abans dels seus inicis (2001) i, l’estiu de fa dos anys, va deixar-lo per centrar-se en els estudis de resolució de conflictes i mediació, dels quals en té un postgrau.

Llicenciat en filosofia, el llagosterenc va col·laborar també com a articulista en mitjans especialitzats –com la mateixa pàgina oficial de l’ACB– la primera dècada del segle XXI i té formació com a tècnic de bàsquet, esport del qual va ser entrenador. Tècnic d’acció social i comunitària, sempre ha mantingut una molt bona relació personal amb figures destacades del món de la cistella, com Joan Creus i l’actual entrenador del Barça, Svetislav Pesic, amb qui conserva una gran amistat des de l’etapa del serbi a la banqueta de Fontajau, etapa en la qual el president del Girona, Marc Gasol, va experimentar la seva gran explosió com a pivot per acabar fent el salt a l’NBA com a MVP de l’ACB.

Planificació

El Bàsquet Girona va anunciar la setmana passada que Àlex Formento, fins ara director esportiu i entrenador del primer equip, deixaria de compaginar les dues tasques i passaria a exercir la de la banqueta.

El Girona és segon al grup d’ascens de la LEB Plata i, si no es reprèn la competició, pujarà directament a la LEB Or. En cas que abans del 25 de maig es consideri que hi ha les mesures de seguretat necessàries, es jugaria una fase en la qual el club gironí tindria un sol partit i, si el guanya, obtindria a la pista l’accés a la segona categoria estatal. Jordi Plà Comas dissenyarà en qualsevol cas la plantilla per al curs que ve, amb un gran coneixement del món del bàsquet i des d’un vessant en humanitats que el club de Marc Gasol veu de bon ull per la importància que el campió de la NBA i del món ha volgut donar sempre als valors en el club que presideix.

Ascensos i permanència

El Tarragona, líder del seu grup a EBA, pujarà a la LEB Plata si no hi ha fase. L’Igualada –el Vic, primer en el que hi havia el Quart (tercer), hi renuncia– i l’UBSA Sant Adrià, segons, hi aspiren. Pel que fa l’ACB, el Valladolid i el Guipúscoa, els dos primers de la LEB Or, seran ACB si no hi ha fase. Si n’hi ha, començarà amb un duel directe en què el vencedor pujarà i el perdedor passarà a una altra fase amb els guanyadors del Corunya-Càceres, l’Alacant-Breogán i el Palència-Melilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)