FEB

La FEB confirma l’ascens del Girona a la LEB Or

Bàsquet.

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha confirmat oficialment que el Bàsquet Girona jugarà la propera temporada a la LEB Or, tal i com havia avançat aquest diari el 5 de maig. Davant la impossibilitat que es jugui el play.-off d’ascens que s’havia improvisat fa unes setmanes els tres equips que obtenen l’ascens de categoria són el Múrcia –que ja el tenia garantit–, el Girona i el Tizona de Burgos, que són els que lideraven la classificació del grup d’ascens el 8 de març, just quan es va suspendre la lliga.

Els clubs, per raons econòmiques, ja van expressar la seva voluntat de donar per acaba la competició fa unes setmanes, però la FEB va decidir esperar per fer-ho oficial a l’allargament de l’estat d’alarma per part de l’estat de l’estat espanyol.

El Múrcia, el Girona i el Tizona –els tres beneficiats per l’ascens– tenen no només interès esportiu sinó també econòmic en l’ascens, tot i que el cànon d’inscripció, uns 200.000 euros, és el doble que el de la LEB Plata.

Els dubtes que podria generar un ascens de tres equips a la LEB Or, categoria en què no hi haurà descensos, van anar quedant esvaïts per la mateixa situació electoral de la FEB, a la qual li convé tenir els clubs satisfets. La LEB Or, a més, és una categoria que genera més ingressos i, per tant, la participació de més equips no es veu com una dificultat, ans al contrari.

Ampliació

La FEB ja va aprovar que la LEB Or (18 equips) no tindria descensos aquesta temporada i que caldria, en tot cas, decidir els dos equips que farien el salt a l’ACB. La categoria passarà a tenir 19 equips –si hi ha ascens a l’ACB– o 21 si finalment no n’hi ha, però la FEB no veu problemes per completar un calendari en què cada jornada descansi un equip. A més, no té la dificultat afegida de l’ACB, que ha de batallar amb les diferents competicions europees per encabir tots els partits.

Ascens meteòric

El primer equip del Girona, club presidit per Marc Gasol, haurà pujat en només tres temporades a la segona categoria del bàsquet espanyol. L’equip sènior es va formar el curs 2017/18 per competir a la lliga EBA i la temporada següent va saltar a la LEB Plata, on només haurà estat dues temporades, aquesta segona amb un final del tot inesperat. El club té previst presentar un nou director esportiu els pròxims dies, quan l’ascens sigui confirmat.

Ni els jugadors ni l’entrenador del Girona –Àlex Formento– ho sabien però el diumenge 8 de març van jugar a la pista del Ponferrada probablement un partit històric per al club, que va assolir un triomf (83-85) que li va permetre acabar la jornada com a segon classificat del grup d’ascens de la LEB Plata amb les mateixes victòries que el Tizona (tercer) i el Prat (quart), amb el qual tenia l’average guanyat de la primera fase.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)