ACB

Hanga: “Tenim més por de les lesions que del contagi”

Bàsquet. L’aler del Barça repassa l’actualitat en una entrevista als canals del club blaugrana

L’aler hongarès del Barça Adam Hanga ha admès en una entrevista emesa pels canals del club blaugrana que no les té totes en la tornada a les pistes després de tantes setmanes d’inactivitat: “Tinc 31 anys, en el passat he patit lesions, conec el meu cos i, després de dos mesos de confinament, és dur competir a aquest nivell. Serà dur físicament i per això els jugadors tenim més por de la lesió que del contagi. No és ideal jugar així, però ho hem d’acceptar.” En tot cas, l’explosiu jugador magiar deixa clar que ha fet exercici i s’ha cuidat durant tot aquest període: “Em sento bé, perquè durant el confinament he pogut treballar a casa per estar en forma i he intentat menjar sa. Em sento bé físicament, i mentalment és dur canviar el xip per posar-se en marxa. L’equip porta tres setmanes treballant bé, però encara hem de canviar el xip per estar al màxim per competir.”

Hanga ha repassat altres aspectes de l’actualitat del bàsquet. I això és el que opina sobre la resolució de les competicions: “La plantilla pensa que la decisió de l’Eurolliga és la millor per a la nostra salut. Espero que tota la competició de l’ACB vagi bé a nivell de seguretat i crec que no és ideal tenir dues setmanes per preparar-se, però és el que hi ha per a nosaltres i per a tots. El que més ho vulgui, el que estigui millor mentalment, tindrà avantatge. Ara que estem aquí, i com a Barça, la nostra obligació és competir fins al final. No hi ha favorits, tot pot passar, però intentarem fer-ho el millor possible.” En tot cas, ressalta que no serà fàcil: “Serà una mica estrany, perquè estarem durant tres setmanes més pendents de normes per complir que del bàsquet. Ens hem de preparar mentalment, saber què podem fer i com complir-ho tot.” Hanga ressalta que, tot i les circumstàncies i el format de la competició, en l’ACB si més no tindran l’oportunitat de lluitar per un títol. “Hi he pensat molt en si és just o no el fet de ser primers i que hi hagi aquest format. Si et fixes en Europa, l’Efes anava primer i estava en disposició de guanyar... en el nostre cas tenim l’oportunitat de poder guanyar. Hem fet una bona feina, estàvem jugant bé, però no hem guanyat res encara aquest any. És el que hi ha, no és ideal, no és just perquè és un altre campionat diferent, però és un títol i crec que l’equip s’intentarà preparar al màxim per guanyar”, sentencia.

Pel que fa als aficionats, espera que la competició serveixi com un símptoma de la tornada a la normalitat: “Jugar és un senyal que la normalitat torna. Volem donar positivisme i alegria a la gent que està a casa, perquè puguin gaudir del bàsquet. Espero que sigui un bon bàsquet, i que el país es posi en marxa, perquè afecta a tothom.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)