FEB

La revolució tranquil·la

Jordi Plà Comas assumeix la direcció esportiva del Bàsquet Girona en un moment històric del club avançant que hi haurà “un component de continuïtat“ en la confecció de la plantilla que ha assolit l’ascens aquesta temporada

El vent torna a bufar a favor del bàsquet a la ciutat de Girona. Amb un equip consolidat com un dels grans de la Lliga Femenina, ara n’hi afegim un altre a la LEB Or, el penúltim esglaó del somni del seu president, Marc Gasol, veure Fontajau ple de gom a gom amb un equip a l’ACB. Aquest 2020 s’ha cremat una nova etapa i en comença una altra també amb noves cares visibles del projecte. La més nova, la de Jordi Plà Comas, periodista que es va especialitzar en bàsquet en aquest diari des de la seva fundació (2001), i que des d’ahir, en la seva presentació oficial, viurà les rodes de premsa des de l’altra banda.

La primera feina, o la més visible, del llagosterenc serà confeccionar la plantilla que haurà de fer front a la LEB Or 2020/21. Tot i que el desafiament per al club és històric, el nou director esportiu avança que hi haurà “un component de continuïtat encara que hi hagi un canvi de categoria” respecte a la d’aquesta temporada. “No canviarem deu jugadors, això segur, tot i que és aviat per fer grans pronòstics, perquè la lliga està en una situació d’indefinició. No se sap quants clubs hi haurà, ni quins seran, ni quan començarà la competició, ni com començarà. Això fa que no puguem tenir molt clar en quin territori ens mourem.”

Responsabilitat

Plà agraeix al club la confiança que li ha fet i no amaga que el nou càrrec suposa una gran responsabilitat, però no tem haver-la d’afrontar. “Això és un gran repte, no només professional, evidentment, sinó també personal”, hi afegeix el director esportiu, que fa dos anys es va centrar també en els estudis de resolució de conflictes i mediació i ha treballat a Càritas Girona. “Entenc la direcció esportiva com una posició en què has d’estar constantment tractant amb persones de diferents rangs i estatus. Ara toca ja treballar a ple rendiment, analitzar tota la temporada i planificar el curs vinent en un context d’incertesa que ho fa més complicat encara que en una situació normal.”

Prioritats

Plà relleva en el càrrec Àlex Formento, que aquesta temporada es podrà concentrar a entrenar el primer equip, després de compaginar les dues tasques. Respecte a la plantilla de l’ascens, només Albert Sàbat té contracte. No s’escapa a ningú que una de les grans prioritats del club és renovar Gerard Sevillano, que s’ha refermat com un líder de l’equip, no només dins la pista. Plà també cita el pivot Robert Cosialls, per la seva progressió i integració, com un exemple de jugador que s’hauria guanyat la renovació “si tot encaixa”. Sobre la diferència entre la capacitat atlètica dels jugadors ela LEB Or i la LEB Plata –a la qual ja va fer referència Marc Gasol–, Plà assenyala que s’intentarà portar alguns jugadors que sumin precisament aquest component físic que exigeix la nova categoria.

PROTAGONISTA

La LEB Or de la temporada vinent està en una fase de gran indefinició i això no ens ajuda
Jordi Plà Comas
director esportiu
Afronto aquest càrrec amb una gran responsabilitat pel lloc que suposa, però sense por d’haver-la d’afrontar

Un lideratge transversal

El vocal esportiu del club, Oriol Solà, va assenyalar en la presentació de Jordi Plà Comas que el seu lideratge esportiu serà transversal. Treballarà al costat de Jesús Escosa, director de l’àrea de rendiment, i de Marc Pena, director del planter. “La idea del club és la mateixa, créixer a poc a poc i fer la feina ben feta.” “Hem pogut assimilar un ascens històric i fins tot celebrar-lo una mica, que en aquest context ja és molt”, hi va afegir Solà, que no amaga que l’objectiu és poder omplir Fontajau de gom a gom quan hi hagi una situació de normalitat. “Coincidint amb l’ascens, era el moment de separar el càrrec d’entrenador i de director esportiu”, hi va afegir. Després de la presentació d’ahir el club encara té pendent l’anunci oficial d’un altre càrrec clau, el de director general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)