FEB

L’Spar Girona puja l’aposta: Chelsea Gray

Bàsquet. L’alera californiana (1,80 m, 1992) torna a Fontajau després de posicionar-se el 2015 com la jugadora amb més talent que ha tingut l’Uni en només 15 partits

Chelsea Gray (1,80 m, 1992) és l’aposta de l’Spar Girona per al curs que ve. Un moviment que l’Uni acaba d’anunciar en un directe a l’Instagram del club amb el president Cayetano Pérez i el director esportiu Pere Puig explicant, des de les oficines a Fontajau, alguns detalls de l’operació de la jugadora de Los Angeles Sparks i Fenerbahçe –hi va arribar el febrer i va jugar-hi 5 partits.

Gray és una referència a la WNBA i a la selecció dels Estats Units. I torna a Fontajau, on es considera des del 2015 la jugadora amb més talent que hi ha jugat com a local. En només 15 partits, hi va acreditar 18,4 punts (40% en triples), 4,8 rebots, 4,4 assistències i 4 pilotes recuperades i 21,3 de valoració a la lliga femenina en la que liderava els dos rànquings estadístics a la jornada 9. I, en la primera aparició gironina en l’Eurolliga, era la novena en punts (14,8) i la sisena en assistències (5,2). Una dada, aquesta darrera, que explica el talent de Gray, capaç d’anotar però sobretot amb una visió de joc que multiplica el talent de les jugadores que l’envolten a la pista.

Clàusula

L’impacte de l’alera en la seva primera presència a Girona fa cinc anys va ser tant fort com efímer. L’Agü Spor turc se la va endur a mig novembre amb un sou que li quadruplicava el salari de l’Uni, llavors líder de la lliga amb 8-1, fent efectiva una petita quantitat que estipulava el seu contracte. Gray va rebre ofertes de Botas i Besiktas abans de la de l’Agü, amb una cotització disparada després de fer contra el Iekaterinburg 20 punts, 5 rebots i 5 assistències.

La californiana va tornar el gener del 2016 a Fontajau com a visitant aquell mateix curs. El 2016 va guanyar l’anell de la WNBA i l’any passat va ser escollida en el cinc ideal de la competició.

“Estem molt contents per la seva arribada. És un fitxatge que ens fa molta il·lusió. Si juga la WNBA arribaria tot just acabar i en cas que no ho fes estaria a aquí quan comenci la pretemporada” diu Pere Puig.

Guanyar

“És una jugadora amb màgia, fa aixecar els aficionats dels seients i ens posa la pell de gallina pensar què pot fer amb Laia Palau a la pista” diu Pere Puig, que mostra autocrítica respecte la imatge de l’equip aquest darrer curs, sobretot en els partits a casa després de dir que l’objectiu és guanyar i, a més, fer-ho amb espectacle.

El director esportiu especifica que cap jugadora que han fitxat té clàusula de sortida i que Gray és compatible amb Palau perquè pot ocupar qualsevol lloc al perímetre.

Números

“Tenim bones sensacions però s’han de fructificar. És un any excepcional i volem que la plantilla que comença acabi” ha dit Puig sobre el pressupost, reduït de manera preventiva degut a la incertesa que provoca el context actual. En aquest sentit el director esportiu recorda que Gray i Elonu ocuparan les places d’extracomunitària a Europa i que això complica la presència d’Abby Bishop a la plantilla.

Amb aquest darrer fitxatge, l’Spar Girona té Laia Palau, Frida Eldebrink, Chelsea Gray, Helena Oma, Adaora Elonu, María Araújo i Julia Reisingerová confirmades per a l’exercici 2020/21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)