FEB

Vasic també hi serà

Després del fitxatge de l’‘all-star’ Chelsea Gray, l’Spar Uni Girona confirma la renovació de Sonja Vasic, que ja va donar mostres del seu talent a Fontajau i que s’afegeix a una plantilla temible i il·lusionant

L’Spar Uni Girona va anunciar ahir l’acord amb la sèrbia Sonja Vasic (1989, 1,89 m) perquè continuï una temporada més en la plantilla, una operació que confirma l’ambició del club per confeccionar una de les millors plantilles de la seva història. El fitxatge sorpresa de Chelsea Gray, l’arribada de Frida Eldebrink i la continuïtat de Vasic supleixen sobradament en la línia exterior les baixes de Magali Mendy, que ha tornat a la lliga francesa, i de Marta Xargay, que s’agafa uns mesos sabàtics.

Vasic va confirmar abans que s’aturés la competició que estava interessada a continuar a Girona sobretot quan es va anunciar l’ajornament dels Jocs de Tòquio. Tant ella com el seu marit, el remer Milos Vasic, consideren que la ciutat i el seu entorn és l’indret ideal per preparar la competició olímpica. Per a l’Uni disposar la temporada vinent de Vasic, la millor jugadora de l’Eurolliga el 2018, representarà un plus respecte d’aquesta temporada. La sèrbia, que l’estiu passat es va operar al genoll, es va incorporar a l’equip d’Èric Surís a la tardor un cop començada la temporada. Ara ho podrà fer des del primer dia i en plenes condicions. Tot i que el curs passat no va jugar a ple rendiment –també es va fer una petita lesió en el preolímpic–, ja va demostrar el seu talent tant en la lliga com en l’Eurolliga.

Amb Vasic, l’Uni ja té vuit jugadores confirmades per a la temporada 2020/21, sobre la qual planen encara moltes incerteses, com ara la data d’inici i si l’equip podrà jugar un altre cop l’Eurolliga. Hi ha pendent també, sobre el paper, una final a vuit de l’Eurocup en una seu única. En qualsevol cas, el director esportiu, Pere Puig, ha reunit un cinc inicial que podria ser tot un All-Star del bàsquet FIBA dels últims anys: Laia Palau, Chelsea Gray, Sonya Vasic, Adaora Elonu i Julia Reisingerova, amb molt bones jugadores de complement a la banqueta. Per tancar l’equip falten probablement dues peces, una jugadora interior que doni descans a Reisingerova i una suplent de Laia si finalment Núria Martínez no renova, tot i que Eldebrink també pot jugar en la posició d’1.

“És una gran notícia perquè és una jugadora molt completa, de les millors d’Europa a la seva posició. Pot jugar al 3 i al 4 amb un gran tir exterior i ens fa molt feliços que renovi una temporada més”, assenyala Puig. “Ella –hi afegeix–ho ha posat molt fàcil. Des d’un primer moment va dir que volia jugar a Girona i ha posat totes les facilitats perquè renovés una temporada més.”

Vasic, coneguda com a Sonja Petrovic abans de casar-se, té un palmarès que inclou tres edicions de l’Eurolliga. No és el primer cop que juga a Catalunya. En el seu primer any com a professional ho va fer en el Barça el curs 2006/07, quan tenia 17 anys, i, des de llavors, ha marcat una era. El 2009 va ser elegida en el draft de la WNBA per San Antonio Silver Stars després de jugar al Bourges francès.

De Rússia als EUA

El gros de la seva carrera el va fer a l’Spartak Moscou, compaginat amb Chicago Sky. El 2014 va anar a Praga, on va jugar tres temporades i va coincidir amb Laia Palau mentre tornava a la WNBA amb Phoenix Mercury (5 punts i 2 rebots de mitjana en 33 partits, fins a la semifinal pel títol) el 2016, quan liderava la selecció sèrbia al bronze en els Jocs de Rio. Les dues darreres temporades les ha jugades al Dynamo de Kursk. A Praga no només va coincidir amb Palau, sinó també amb Marta Xargay. Totes tres es van trobar un altre cop a Girona a principis d’any, però aquesta temporada, de moment, no podran jugar plegades per la decisió de Xargay de retirar-se provisionalment del bàsquet.

REACCIONS

És una de les millors d’Europa en la seva posició i el seu desig era quedar-se a Girona
Pere Puig
Director esportiu de l’Uni
Sonja Petrovic
Aler-pivot 1,89 m
Belgrad
18/2/1989 30 anys
Trajectòria
2003-06 BC Crvena Zvezda (Sèrbia)
2006/07 UB Barça
2007/08 Bourges (França)
2008-14 Spartak Moscou (Rússia)
2012 i 13 Chicago Sky (WNBA)
2014-17 USK Praga (Rep. Txeca)
2016 Phoenix Mercury (WNBA)
2017-19 Dynamo Kursk (Rússia)
2019-20 Spar Girona (Catalunya)
Temporada 2019/20
Partits 20
Minuts 25,8
Punts 10,5
Rebots 5,6
Assistències 1,9
Valoració 9,3
Triples 36 %
Bases
Laia Palau 1979 1,78 m
Escortes
Chelsea Gray 1992 1,80 m
Frida Eldebrink 1988 1,75 m
Alers
Sonja Vasic 1989 1,89 m
María Araújo 1997 1,85 m
Helena Oma 1996 1,80 m
Pivots
Adaora Elonu 1990 1,85 m
Julia Reisingerova 1998 1,96 m
Patrocini

Laura Méndez fa el salt a la Lliga Femenina

La base barcelonina Laura Méndez (2001, 1m73) jugarà la temporada vinent en el Bembibre de la Lliga Femenina després de completar una excel·lent temporada a la Lliga Femenina a les files del GEiEG Uni. Sotes les ordres de Joan Pau Torralba, Laura Méndez, internacional en les categories de promoció, ha jugat 20 partits i no ha decebut la confiança del tècnic (23 minuts, 6,3 punts, 2,8 assistències i 3,1 rebots). La base, una de les jugadores més prometedors del bàsquet català en aquesta posició, va arribar al GEiEG l’estiu passat provinent del Club Bàsquet Femení Cerdanyola. Juntament amb Laia Moya i Júlia Soler era una de les jugadores que compaginava els entrenaments del GEiEG amb l’Uni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)