FEB

“Hauria volgut seguir”

Àlex Formento admet en el seu adeu del Bàsquet Girona que deixa el càrrec d’entrenador després de l’ascens per decisió del nou director esportiu, Jordi Plà i Comas, que li va deixar clar que volia un canvi en el primer equip

El Bàsquet Girona va fer ahir un acte de comiat a l’entrenador i director esportiu de l’ascens a la LEB Or, Àlex Formento, que va admetre que el seu adeu ha estat una decisió exclusiva del nou director esportiu del club, Jordi Plà i Comas. “Em va dir clarament que volia un altre entrenador. És una decisió respectable i que no comparteixo. Jo hauria volgut seguir. Sento que podia portar aquest equip en la nova categoria. No serà així i només en queda desitjar sort al futur entrenador.” Formento va recordar que en saber la decisió de Plà només va necessitar “deu minuts” per posar-se d’acord amb el president, Marc Gasol, en la desvinculació del contracte que el lligava amb l’entitat.

Més enllà d’admetre el seu desacord en la decisió del club, que va personificar en el nou director esportiu, Formento no va poder evitar emocionar-se visiblement en un acte que va reunir familiars, jugadors, entrenadors, directors i treballadors del club, que el van ovacionar quan va acabar un discurs en què va recordar els sis anys de dedicació al club en diferents càrrecs, des de la vicepresidència en els primers anys (2014-2017) fins a la direcció esportiva, passant pel seu debut a les banqueta com a entrenador professional. “En qualsevol nova etapa que comenci em veig més entrant en un parquet que no pas treballant en un despatx”, va admetre.

Una segona casa

“Això és un punt i apart i tot i que m’hauria agradat continuar és cert que també he viscut una etapa de gran desgast a tots els nivells: psicològic, físic i familiar. Aquests últims anys la meva vida ha estat lligada permanentment al club. Ara podré agafar aire per afrontar nous reptes, però a Girona he viscut moments molt intensos. Personalment crec que aquesta temporada hem assolit la fita que ens havíem proposat amb escreix i ho hem fet amb un gran joc i jugant partits extraordinaris, però el club està per sobre de la meva persona.”

Formento va tenir paraules d’agraïment no només per als professionals del club, sinó també per als treballadors de Fontajau. “Tothom m’ha ajudat, però amb els entrenadors i molts jugadors es pot dir que hem crescut junts i hem viscut moments inoblidables. He viscut amb orgull com els primers jugadors del planter han pogut debutar en el primer equip. Aquest era un dels nostres somnis, que nois de Girona puguessin fer-se un lloc en el bàsquet professional.”

Tot i remarcar les diferències de parer amb el nou director esportiu, Formento va destacar la intenció de marxar “tal com vaig arribar, sense soroll”. També va agrair especialment la tasca dels seus dos joves ajudants en el primer equip, Miki Fuentes i Arnau Sacot, que considera que són uns actius de gran valor del club no només per la seva tasca, sinó també pels seus coneixements.

ADEU INESPERAT

“El director esportiu volia un altre entrenador i ho havia de respectar”

FUTUR

“Sento que podia portar aquest equip, però ara començo una nova etapa”

Absències i presències

El vocal esportiu del club, Uri Solà, va fer la presentació d’un acte en què no hi va ser el director esportiu. Ahir va quedar clar que més que una desvinculació acordada el que va fer Jordi Plà i Comas va ser una destitució en tota regla. El director esportiu, en aquest sentit, no va assistir a la trobada. Sí que ho van fer, entre d’altres, els dos capitans de l’equip, Albert Sàbat –l’únic jugador amb contracte– i Gerard Sevillano, així com alguns dels col·laboradors de Formento a Girona des de la seva arribada a la ciutat el 2014. El tècnic es va emocionar en el vídeo final que el club li va preparar, que va acabar amb una frase del seu gran amic i president, Marc Gasol, que no va poder traslladar-se a Girona, en què li recordava que el club i la ciutat sempre seran “casa teva”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)